4 triki, kā ierasto kartupeļu biezeni padarīt gardāku
Kartupeļu biezenis ir iemīļots ēdiens daudzās ģimenēs. Tas ir ļoti garšīgs, maciņam draudzīgs un sātīgs .Kas nav mazsvarīgi – parasti garšo arī bērniem mazēdājiem.
FOTO: Shutterstock.com
Kartupeļu biezenis
Kartupeļu biezeņa pagatavošana ir ļoti vienkārša:
- Nomizojam kartupeļus un sagriežam gabaliņos
- Liekam vārīties karstā sālsūdenī. Nepieciešamības gadījumā noputojam
- Kad kartupeļi mīksti, nokāšam lieko ūdeni
- Pievienojam iepriekš uzsslidītu pienu un sastampājam ar stampiņu.
Klasisks kartupeļu biezenis gatavs. Tomēr ir veidi, kā to padarīt vēl gardāku:
- Izmēģini piena vietā biezenim pievienot saldo krējumu un sviestu. Nenoliedzami – biezenis kļūs kalorijām bagātāks, bet tajā pašā laikā arī garšīgāks.
- Kad kartupeļi sastampāti, lēnām pievieno pienu vai saldo krējumu un paralēli maisi ar putojamo slotiņu līdz tas kļuvis gaisīgs. Labāks rezultāts būs, ja pielitosi elektrisko putotāju. Nekādā gadījumā šim nolūkam nevajadzētu izmantot parasto rokas blenderi, jo tad no kartupeļu biezeņa pāri var palikt vien klīsteris.
- Pievieno kartupeļu biezenim šķipsniņu malta muskatrieksta. Tas piešķirs lielisku aromātu un izsmalcinātu garšu.
- Nebaidies pievienot kartupeļu biezenim arī citus dārzeņus. Lielisku garšu dos pastinaka, purava, burkāna vai ziedkāpostu gabaliņi. Arī nedaudz ķiploka un šķipsniņa zaļumu piešķirs kartupeļu biezenim pilnīgi citas virsotnes.