Ja aizstāvējušies kādi augļi vai ogas, laiks vārīt biezo ķīseli

Ja aizķēries kāds neapēsts auglis un/vai ogas, tad ir laiks vārīt biezo ķīseli, kas manējiem dikti garšo ar pienu. Dažkārt, kad vārāms viens vai daži augļi, apjomam talkā ņemu saldētavā nobēdzinātās ogas vai ilgāk pastāvējušu uzsākto ievārījuma burkas saturu.
Bērnības dienu saldēdiens.

FOTO: Shutterstock.com

Bērnības dienu saldēdiens.

Sastāvdaļas:

  • Augļi, ogas
  • Ūdens (tik daudz, lai nosedz katla saturu)
  • Kartupeļu ciete (uz 1 l ūdens 4 ēdamk. ar kaudzi)
  • Cukurs pēc garšas
  • Paciņa (16 g) vaniļas cukurs

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Augļus nomizo un sagriež gabaliņos, liek katlā un pārlej ar ūdeni, lai viss ir nosegts. Kad uzmet pirmo burbuli, pievieno vaniļas cukuru un cukuru pēc garšas, kārtīgi apmaisa un vāra vēl 10 minūtes uz mazākas uguns.
  2. Apmēram pusglāzē auksta ūdens izšķīdina kartupeļu cieti un, nepārtraukti maisot virumu katlā, lej klāt saturam. Turpinot maisīt, pavāra vēl kādas 2 minūtes.
  3. Ķīseli atdzesē un pasniedz ar pienu. Labi garšo arī ar putukrējumu.

Saistītie raksti