Pasakaini: ķirbja ķīselis ar ogu mērci
Kad mājās iespīd spoži, pavasarīgi saules stari un gribās pagatavot kaut ko saulainu un gardu, tad, lūk - ķirbja ķīselis ar ogu mērcīti būs tieši laikā!
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Ieteicams ēst piesardzīgi, lai nenorītu mēli!
Sastāvdaļas:
- 800ml piens
 - 150g cukurs
 - 500g ķirbis
 - 100g sviests
 - 90g ciete
 - vaniļas cukurs
 - ogu mērce (ķīselis)
 
Gatavošana:
- Ķirbim nogriež miziņu un izņem sēklas.
 - Tos sarīvē uz smalkas rīves.
 - Katliņā izkausē sviestu, tajā cep sarīvēto ķirbi mīkstu.
 - Tad ķirbi sablenderē, lej katliņā, tam pielej uzkarsētu pienu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru.
 - Kad masa uzvārījusies, tai lēnā strūkliņā pievieno izšķīdinātu cieti.
 - Kad ķīselis uzmet burbuli, to ceļ nost no uguns un atdzesē.
 - Atdzisušu pasniedz ar ogu mērci.
 
Recepte: Agita Gabrāne