Soli pa solim: paša gatavots biezpiens

Pagatavošanas process nav tik sarežģīts kā varētu šķist, turklāt tas garšos daudz labāk par veikala biezpienu.
Paša gatavots vienmēr garšos labāk un būs svaigs

FOTO: Shutterstock.com

Paša gatavots vienmēr garšos labāk un būs svaigs

Variants Nr. 1

No kvalitatīviem produktiem vajadzētu sanākt apmēram puskilogramam biezpiena un diviem litriem sūkalu.

 

Vajadzēs:

  • 2 l piena (2 %)
  • 1 l kefīra (3,5 %)
  • 200 ml skābā krējuma (20 %)

 

Pagatavošana

  1. Pienu sakarsē verdošu, pievieno kefīru un krējumu un rūpīgi samaisa. Katlam uzliek vāku un atstāj uz 20 minūtēm.
  2. Lielā caurdurī ieklāj marli divās kārtās. Uzmanīgi ielej sarecējušo pienu. Marles maliņas saņem kopā, sasien un pakarina virs bļodas, lai notek sūkalas.
  3. Liek marli ar biezpienu atpakaļ caurdurī, uzliek virsū šķīvi un slogu. Atstāj uz 2–3 stundām.

 

 

Variants Nr. 2

Dažkārt pietiek pienu sakarsēt līdz 30 grādiem, kad tas jau sāk mazliet celties uz augšu.

Reklāma
Reklāma

 

Vajadzēs:

  • 2 l pilnpiena
  • 5 ēd.k. citronu sulas

 

Pagatavošana

  1. Pienu lēnām karsē. Tiklīdz tas sāk kaut mazliet kāpt uz augšu, iemaisa citronu sulu.
  2. Noņem no uguns un vismaz uz 4 stundām noliek siltā vietā, pēc tam izkāš caur divās kārtās salocītu marli.
  3. Marlē palikušo biezpienu noskalo zem auksta ūdens strūklas, kārtīgi izspiež un notecina. Jo vairāk šķidruma tas zaudēs, jo stingrāks kļūs.

 

Izmēģini!

Tikko pagatavotu biezpienu uzreiz samaisi ar svaigiem zaļumiem vai garšvielām.

 

Saistītie raksti