Kā izcept gardus biezpiena plācenīšus: pamatrecepte

Lai izceptu gardus biezpiena plācenīšus, nepieciešams labs biezpiens, labas olas, labi milti un labs cukurs.

FOTO: Shutterstock.com

Ja gribas, mīklai var pievienot rumā mērcētas rozīnes.

Piemērotākais plācenīšiem ir 9 % biezpiens, turklāt pēc iespējas svaigāks un sausāks, nevis tāds, no kura pil šķidrums.

Plācenīšu mīklai mēdz izmantot gan visu olu, proti, baltumu un dzeltenumu, gan tikai dzeltenumus. Garšīgāki un zeltaināki, un izskatīgāki plācenīši tomēr sanāk, ja cepšanai lieto olu dzeltenumus.

 

Ja neskaita kalorijas un citādas veselīga uztura nianses, vispiemērotākie tomēr ir kviešu milti, it sevišķi tie, uz kuru iesaiņojuma ir arī uzraksts Konditorejas milti. Šajos miltos plācenīšus arī apviļā.

 

Cukuru var arī nepievienot – ja paredzēts, ka plācenīšus pasniegs ar ievārījumu vai putukrējumu, vai citām saldām piedevām. Taču, ja šādas piedevas nav paredzētas, mīklai ieteicams piebērt vai nu brūno cukuru, vai kokosziedu cukuru – ja ir pieejams.
 


Biezpiena plācenīšu pamatrecepte


Ja gribas, mīklai var pievienot rumā mērcētas rozīnes.

4 personām
20 minūtes pagatavošanai

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:
400 g 9 % biezpiena
4 ēdk. miltu
2 ēdk. cukura
2 olas dzeltenumi
šķipsniņa sāls
eļļa cepšanai
 

Pagatavošana:

1. Biezpienu liec bļodā un ar dakšiņu rūpīgi sasmalcini.

2. Pievieno olu dzeltenumus, sāli, 2 ēdk. miltu un cukuru un rūpīgi samīci.

3. Mīklu sadali 8 daļās, un no katras izveido plakanu plācenīti.

4. Šķīvī ieber atlikušos miltus. Apviļā plācenīšus; liekos miltus nopurini.

5. Pannā sakarsē eļļu un cep plācenīšus zeltainus no abām pusēm.