Spēcinošā putra ar avokado un kūpinātu lasi

Bagāta ar veselīgajām omega3 taukskābēm un nepiesātinātajiem taukiem, putra būs garda un radīs sāta sajūtu uz ilgu laiku. Gada aukstajā laikā var papildināt ar svaigiem dīgstiem papildus vitamīniem. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Spēcinoša putra tavām brokastīm!

 

Izejvielas (1 porcija)
50g “Dobeles dzirnavnieka” piecgraudu pārslu
120ml ūdens
120ml piena
šķipsniņa žāvēta timiāna
puse gatava avokado, nomizota un sagriezta šķēlītēs
2 šķēlītes kūpināta laša
1 redīss, sagriezts šķēlītēs

 

Gatavošana
Mazā katliņā ieber piecgraudu pārslas, pielej pienu un ūdeni, pieber nedaudz timiāna. Nepārtraukti maisot, uzvāri. Samazini liesmu un turpini vārīt vēl 5 minūtes, līdz putra sāk sabiezēt. Nogriez uguni, izliec vāku un uzbriedini vēl 2-3 minūtes. 
Putru liec bļodā, pa virsu kārtojot avokado, laša šķēlītes un redīsu. 

 

Autore: Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas