Kā un cik bieži jāmīlējas, lai ātrāk notiktu apaugļošanās?

“Ir jāmīlējas ar prieku! Mīlēšanās ar mērķi ieņemt bērniņu nedrīkst pārvērsties par darba dienu: tā, šonedēļ pirmdien, ceturtdien un sestdien,” atbildot, cik bieži un kādās pozās vislabāk ir mīlēties, lai grūtniecība iestātos ātrāk un bērniņš no vecākiem saņemtu visu to labāko, “Mammamuntetiem.lv” atbild “Klīnika EGV” ginekoloģe reproduktoloģe Solvita Funka.
“Tagad modē ir teikt: jaunie trīsdesmit ir četrdesmit. Bet diemžēl attiecībā uz ģimenes pieauguma plānošanu tas neattiecas, norāda “Klīnika EGV” ginekoloģe reproduktoloģe Solvita Funka.

FOTO: Shutterstock.com

“Tagad modē ir teikt: jaunie trīsdesmit ir četrdesmit. Bet diemžēl attiecībā uz ģimenes pieauguma plānošanu tas neattiecas," norāda “Klīnika EGV” ginekoloģe reproduktoloģe Solvita Funka.

Cik bieži jāmīlējas, plānojot grūtniecību

Plānojot grūtniecību, vislabāk ir mīlēties reizi divās trīs dienās, tas ir, divas trīs reizes nedēļā. “Ir tādi pāri, kuri saka, ka ritms ar mīlēšanos ik pēc divām trim dienām ir par biežu vai gluži otrādi – par retu. Taču pāris dienu pauze starp mīlēšanās reizēm ir ieteicama, lai spermatozoīdi mazliet “uzkrātos”, un tad nevar arī palaist garām sievietes auglīgās dienas,” skaidro “Klīnika EGV” ginekoloģe reproduktoloģe Solvita Funka. 


Cik ilgā laikā jāpaliek stāvoklī

“Ja pāris ir jaunāks par trīsdesmitpieciem gadiem, tad bērniņam vajadzētu pieteikties gada laikā – pie nosacījuma, ja dzimumdzīve bez izsargāšanās nav retāka kā vienu reizi divās trīs dienās. Ja gada laikā, dzīvojot dzimumdzīvi šādā režīmā, grūtniecība neiestājas, tad jādodas pie speciālista, lai meklētu, kas tam varētu būt par iemeslu,” stāsta “Klīnika EGV” speciāliste, norādot, ka itin bieži grūtniecība iestājas otrā pusgada laikā, sākot no plānošanas uzsākšanas. 


Ja sieviete ir vecāka par 35 gadiem, tad pie šāda dzimumdzīves režīma tiek sagaidīts, ka grūtniecība iestāsies pusgada laikā. Ja nē, arī ieteicams vērsties pie speciālista. “Kāpēc tiek atvēlēts īsāks laika periods? Lai nepalaistu garām sievietes iespēju palikt stāvoklī, lai netērētu viņas reproduktīvo laiku,” paskaidro Solvita Funka. “Tagad modē ir teikt: jaunie trīsdesmit ir četrdesmit. Bet diemžēl attiecībā uz ģimenes pieauguma plānošanu tas neattiecas. Sievietes bioloģiskais pulkstenis sāk strādāt tad, kad sākas mēnešreizes, un pēc 30-35 gadu vecuma olšūnas kvalitāte paliek sliktāka, attiecīgi iespējas palikt stāvoklī samazinās vai var parādīties blakus problēmas, kuru dēļ var kavēties grūtniecības iestāšanās.”

Reklāma
Reklāma


Kādas ir labākās pozas bērniņa ieņemšanai

“Mīlēšanās grafiks, noteiktas pozas un citi nosacījumi mēdz visu šo skaisto pasākumu, kāds ir bērniņa plānošanas laiks, sabojāt. Tā nevajadzētu darīt – bērniņa ieņemšanai ir jābūt patīkamam procesam nevis moku kambarim,” smaidot teic ārste. Arī, jautāta par labākajām pozām, kas varētu vecināt apaugļošanos, viņa norāda, ka ir lieki par tām domām. 

 

“Jā, kādreiz runāja par dažādām labākajām pozām, piemēram, ka laba ir tāda, kad sievietei dibens ir pacelts augstāk. Taču katra sieviete ir citāda! Varbūt norādītās vēlamās pozas šai sievietei ir nepatīkamas vai pat sāpīgas! Sāpīgs, nepatīkams mīlēšanās process nedrīkst būt!” uzsver Solvita Funka. Viņa atgādina par ļaušanos procesam un to, ka mīlējoties pozas var taču mainīt.


Vai bīstami bērna veselībai, ja grūtniecība iestājusies reibumā

“Mēs visi zinām svētku bēbīšus – Jaunā gada, Līgo un citus ballīšu laikā ieņemtos bērniņus. Bet runa nav tik daudz par to, vai un cik šajos svētkos bija lietots alkohols vai citas apreibinošās vielas, bet vairāk par to, cik pāris kopumā ievēro veselīgu dzīvesveidu, cik bieži, daudz un kādu alkoholu lieto, vai, ko un cik bieži smēķē. Ja plāno grūtniecību, ir jāmēģina dzīvot pēc iespējas veselīgi, ēst pēc iespējas veselīgi. Šeit vietā runāt arī par aikosiem, snusiem, veipiem, saltiem u.c. smēķēšanas ierīcēm! Arī no tām ir jāaturas. Tāpat vīrietim nevajadzētu nēsāt mobilo telefonu bikšu kabatā blakus sēkliniekiem, dzert alu katru vakaru.”

Saistītie raksti