Partnerattiecības jaunā līmenī jeb 7 ieteikumi veiksmīgai pirmajai anālā seksa pieredzei

Skaļi par to nerunā. Labas meitenes un zēni par to nedomā, tam nepiekrīt, kur nu ko tādu pieļauj – iespējams, tās ir pirmās domas, kas nāk prātā, domājot par vārdu salikumu “anālais sekss”.
Bez patīkamajām un neizjustajām sajūtām, ko sniedz anālā seksa pieredze, šī aktivitāte sniedz īpašu piedzīvojuma sajūtu ar partneri – mēs kopā darām kaut ko jaunu un nebijušu!

FOTO: Shutterstock.com

Bez patīkamajām un neizjustajām sajūtām, ko sniedz anālā seksa pieredze, šī aktivitāte sniedz īpašu piedzīvojuma sajūtu ar partneri – mēs kopā darām kaut ko jaunu un nebijušu!

Sarunā ar Mammamuntetiem.lv Eva Gulbe,  sertificēta dūla, psiholoģijas studente un veikalu “SexyStyle” vadītāja teic, ka anālajā seksā tradicionālajā pārī saņemošais partneris var būt gan sieviete, gan vīrietis. Turklāt tas var būt “projekts pusgada garumā” attiecībās, kas ir cieņpilnas un uzticības pilnas, jo tas prasīs prasmi sajust gan sevi, gan partneri, gan komunicēt pavisam jaunā līmenī.

 

Vai tas nav traumējoši un slikti sievietei? 

“Tas nav tikai par sievietēm vai par to, ka kāds kādam kaut ko uzspiež,” lakoniski atbild 

Eva Gulbe. “Tas ir jāgrib abiem. Turklāt šeit var mainīties ar to, kurš ir saņemošais partneris. Vīriešiem prostatas stimulācija, kas notiek anālā seksa laikā, paspilgtina orgasma sajūtu ļoti spēcīgā līmenī.” Tomēr komentējot drošumu un potenciālos veselības traucējumus, speciāliste uzsver – ja anālo seksu praktizē apzināti un droši, tas nav bīstams un neatstāj nekādas negatīvas sekas. “Te vietā būtu salīdzinājums ar špagata apgūšanu. Ja es to nekad neesmu taisījusi un tagad nosēdīšos pilnā špagatā, es, protams, gūšu traumas. Tāpat ir ar anālā seksa pieredzi. Ja to dara lēni, sekojot ķermeņa sajūtām, tas traumas nerada,” norāda speciāliste.
Turklāt – bez patīkamajām un neizjustajām sajūtām, ko sniedz šāda pieredze, šī aktivitāte sniedz īpašu piedzīvojuma sajūtu ar partneri – mēs kopā darām kaut ko jaunu un nebijušu! 

 

Anālā seksa pieredze, sekojot šiem ieteikumiem, var sniegt jaunu attiecību dimensiju:

  1. Tam nav jāsāp. Kad pāris ir ticis galā ar to, ka – jā, pamēģinām! – jāatceras, ka šai pieredzei nav jābūt sāpīgai. Ja ir jūtamas sāpes, tas ir sarkanais karogs un noteikti ir jāapstājas vai jārīkojas citādi.
  2. Noteikti jālieto lubirkants, jo anālā atvere nav pašlubricējoša  vide, līdz ar to ir svarīgi izmantot atbilstošu lubrikantu, kas paredzēts anālajam seksam. Anālā seksa lubrikanti ir biezāki, piemēroti šai videi, kur nav pašlubrikācijas. Turklāt šiem lubrikantiem ir arī cits pH līmenis – vagīnas un anālās atveres pH ir atšķirīgas. Anālais lubrikants nodrošinās ilgāku slīdamību. Ja anālajam seksam tiek izmantota silikona mantiņa, varēs izmantot tikai ūdens bāzes lubrikantu vai hibrīdlubrikantu, bet, anālā seksa laikā izmantojot ķermeni, stikla vai metāla mantiņas, varēs izmantot jebkāda veida anālo lubrikantu.
  3. Higiēna – ir jānomazgājas. Pirms anālā seksa noteikti jānomazgājas abiem partneriem, taču taisīt klizmu nav nepieciešams, ja tiek sekots līdzi savai vēdera izejai. Veselīgā ķermenī taisnai zarnai jābūt tukšai. Tomēr ja darbība notiek ar lielām seksa rotaļlietām, kad tās tiek aizvadītas aiz otrā sfinktera, tad gan būtu nepieciešams taisīt klizmu, bet tā noteikti nebūs ne pirmā, ne otrā un pat ne piektā anālā seksa pieredze, uzsver eksperte. Ja ir vēlēšanās, var taisīt klizmu, taču jāatceras, ka pārāk bieža klizmas taisīšana nav veselīga. Ja taisa klizmu pirms anālā seksa pieredzes, vēlams vismaz 1-2 stundu pagaidīt līdz aktivitātei, lai ķermenis var atpūsties.
  4. Ar ko spēlēties? Pirmajām reizēm zonas kairināšanai vispiemērotākie ir pirksti. Pirmās reizes ir laiks, kad pētīt sajūtas, tāpēc pirksti ir ļoti piemēroti pirmajai pieredzei – tie ir mazāki kā mantiņas un loceklis, un var variēt ar sajūtām un izmantoto pirkstu skaitu. Lai sajūtas būtu drošākas, var izmantot īpašus cimdus – tas pasargās gan saņemošo partneri no iespējamās savainošanās ar nagu, gan sniedzējpartneri no potenciālās saskarsmes ar iespējamām baktērijām. Ja tiek izmantoti pirksti, nagiem jābūt īsiem, apgrieztiem, apvīlētiem! 
    Ja tiek izmantota intīmā rotaļlieta, noteikti jāsāk ar mazākām mantiņām, lai pirmā pieredze nav nepatīkama. Jāatceras, ka pēc nepatīkamas pirmās pieredzes sasniegt patīkamas sajūtas būs grūtāk. Iesākumā ieteicams izvēlēties mantiņas no silikona, jo tās būs mīkstās un sajūtās patīkamākas.
  5. Ļoti būtiska ir komunikācija un ķermeņa valoda. Šajā piedzīvojumā un pieredzē bez savstarpējās uzticēšanās un aktīvas saziņas par to, kas patīk un kas nav patīkams, neiztikt. “Sākam lēnām, pamazām, sekojot līdzi sajūtām un vienlaikus komunicējot par tām, un pieņemt otra sajūtas,” uzsver Eva Gulbe.
  6. Nesasteigt. Pirmo anālā seksa pieredzi svarīgi iegūt lēnām un nesasteidzot. “Jāņem vērā, ka vidēji paiet 4-6 reizes, kamēr iemācās izbaudīt anālo seksa pieredzi. Tās ir jaunas sajūtas, kas var būt ļoti intensīvas, taču katram pašam ir jāiemācās tikt līdz tam, ka tas ir patīkami. Ir jājūt savs ķermenis un partneris, jāmāk atslābināties un paļauties un otru,” atklāj speciāliste. Viņa norāda, ka sfinkteri nav tiek viegli kontrolēt un ja tas ir saspringts, ir jāmācās atslābināties.
  7. Bez atsāpinošiem lubrikantiem. Lai arī tirgū ir pieejami atsāpinoši lubrikanti, anālā seksa laikā tos nebūtu ieteicams lietot, jo, nejūtot sava ķermeņa patieso reakciju, var iegūt mikroplaisas vai gūt traumas. Ir svarīgi just piedzīvoto – tas tomēr tiek darīts, lai justu baudu.

 

Pieredze ar locekli

Iespējams, ka daudzos pāros tieši vīriešiem varētu būt interese paspēlēties šajā zonā tieši ar locekli. Vai tā ir laba doma, vai jālieto prezervatīvs? “Pirmā pieredze diez vai būs tā, kur izmantot locekli tieši tā izmēra dēļ. Anālā atvere elastīgi padodas līdz 3 centimetriem, [1] taču sfinkteri var iestaipīt, saglabājot tā fizioloģiju, taču tas prasa ļoti ilgu laiku un pieredzi. Tas atkal sasaucas ar špagata taisīšanu. Ja to dara lēnām, tas neatstāj iespaidu uz veselību. 

Reklāma
Reklāma

 

Pamazām, ilgstošā periodā sfinkteri var elastīgi iestaipīt arī locekļa diametrā un nekas slikts nenotiks. [1] 

Pēc špagata iemācīšanās veselīgā veidā taču mēs arī varam salikt kājas sākuma pozīcijā!” skaidro speciāliste.

 

Vai vajag prezervatīvu? 

Par to, vai pieredzē ar locekli lietot prezervatīvu, uzskati dalās, norāda Eva Gulbe. “Caur anālo atveri ir augstāks seksuāli transmisīvo slimību risks. No tāda viedokļa lietot prezervatīvu ir svarīgi. Ja tas tiek darīts ilgtermiņa attiecības ar testētiem partneriem, domas dalās, jo tomēr ir arī urīnceļa infekciju risks. Ieteikums būtu pēc šī akta pačurāt, tomēr katram pašam būtu jāizvērtē sava riska tolerance,” skaidro eksperte. Par to, kāda veida prezervatīvu lietot, arī katrs pāris var lemt pats – ir pieļaujams lietot parastos prezervatīvus, taču var izvēlēties īpaši anālajam seksam paredzētos. Tie ir biezāki un tādējādi var paildzināt erekciju, kā arī tie ir melnā krāsā, kas palīdz maskēt kādus izdalījumus no taisnās zarnas, ja tādi rodas.

 

“Tomēr vēlos uzsvērt, ka pirmā reize veselīgā veidā visdrīzāk nebūs tāda, kad vīrietis varēs ar locekli pilnā apjomā izbaudīt šo aktu. Tā būs vesela sesija līdz tas notiks, taču tas ir arī lieliski, ja tam var pieiet kā ilgtermiņa pieredzei un baudas ceļojumam,” norāda Eva Gulbe, pieminot, ka jaunatklātās sajūtas paver iespēju arī atjaunot attiecības, kas ieslīgušas rutīnā.

 

Izmantotais avots:

1. https://www.bvibe.com/sensual-care/complete-guide-to-anal-play.html
 

Saistītie raksti