Vai vaginālo lodīšu nēsāšana tiešām sniedz baudu?

Kādreiz filmās vai starp draudzenēm tiek minēts, ka vaginālo lodīšu nēsāšana varētu būt ļoti baudpilns piedzīvojums. Vai tās tiešām var izmantot šādam mērķim, Mammamuntetiem.lv vaicāja Evai Gulbei, sertificētai dūlai, psiholoģijas studentei un veikala “SexyStyle” konsultantei.
Ja vēlies iegādāties vaginālās bumbiņas iegurņa pamatnes muskulatūras trenēšanai, tad svarīgi ir pārzināt pareizu intīmo vingrojumu tehniku uz izvēlēties viengabalainas, lāses formas bumbiņas no mīksta, maiga materiāla.

FOTO: Shutterstock.com

Ja vēlies iegādāties vaginālās bumbiņas iegurņa pamatnes muskulatūras trenēšanai, tad svarīgi ir pārzināt pareizu intīmo vingrojumu tehniku uz izvēlēties viengabalainas, lāses formas bumbiņas no mīksta, maiga materiāla.

Eva Gulbe ir novērojusi, ka tik tiešām regulāri sievietes vēlas iegādāties vaginālās lodītes vai nu maksts muskulatūras stiprināšanai vai baudas gūšanai.

 

“Jā, nereti sievietes vēlas ievietot it kā klasiska veida vaginālās lodītes. Bieži tieši ārsti iesaka tādas lietot, lai stiprinātu maksts muskulatūru. Tomēr tas nav efektīvi un palīdzoši. Tikai no tā, ka makstī tiek ielika bumbiņa, muskulatūra stiprināta netiks, rodas pārāk liels saspringums iegurnī. Labāka alternatīva ir doties pie fizioterapeita, kas specializējies iegurņa pamatnes stiprināšanā,” teic speciāliste un uzsver – pamatā vaginālās bumbiņas tiek ražotas kā seksa rotaļlieta.

 

Ja sieviete tomēr plāno vaginālās bumbiņas izmantot iegurņa pamatnes muskulatūras trenēšanai, tad svarīgi ir pārzināt pareizu intīmo vingrojumu tehniku uz izvēlēties viengabalainas, lāses formas bumbiņas no mīksta, maiga materiāla, kā arī būt uzmanīgai un izvairīties no smagiem modeļiem.

 

Reklāma
Reklāma

Savukārt bumbiņas, kas ir savītas aukliņā un ir vienāda izmēra, paredzēts izmantot tikai sajūtu paspilgtināšanai seksuālā akta laikā, sniedzot baudu gan sievietei, gan vīrietim. Tās ieteicams lietot uzbudinātā maksts stāvoklī, lai varētu vieglāk tās ievietot. 

Vai šīs lodītes var nēsāt ikdienā baudas gūšanai? “Savā praksē esmu redzējusi tikai vienu sievieti, kam tas sniedz baudu. 

Lielai daļai sieviešu nepieciešama klitorālā stimulācija, lai sasniegtu orgasmu, tāpēc viņām šādu lodīšu nēsāšana uzbudinājumu, visticamāk, nenesīs. 

Tām sievietēm, kurām ir izteikts vaginālais jutīgums, tas varētu būtu saistoši, bet arī tam varētu būt interesantākas lietas, ar kurām darboties,” teic Gulbe. Piemēram, attālinātās darbības ierīces, kuras var ievietot makstī un no attāluma regulēt, var būt kā spēles elements, ja partneri neatrodas vienuviet.

Saistītie raksti