Rotaļlietas pieaugušajiem – kas tās ir un kāpēc tādas lietot? PLUS TOP 5 pieprasītākās intīmpreces

Raksta saturs nav piemērots auditorijai zem 18 gadu vecuma. Intīmpreču veikali nereti apvīti ar dažādiem maldīgiem priekšstatiem – tur ir tumšs, uz tiem iet tikai cilvēki ar specifiskām vēlmēm vai zināšanām un vispār – par to atklāti nerunā. Vai vēl labāk – ja tiešām kaut ko nepieciešams iegādāties, labāk nopirkt tiešsaistē. Tomēr Mammamuntetiem.lv aci pret aci tikās ar Evu Gulbi, sertificētu dūlu, psiholoģijas studenti un veikala “SexyStyle” konsultanti, lai uzzinātu – ko īsti nozīmē rotaļlietas pieaugušajiem un kuras ir pašas pieprasītākās.
Dažkārt cilvēki nāk pēc rotaļlietām, cerot, ka tās atrisinās attiecību problēmas. Tomēr, nē, tik vienkārši tas nenotiek, uzsver SexyStyle pārstāve.

FOTO: Shutterstock.com

Dažkārt cilvēki nāk pēc rotaļlietām, cerot, ka tās atrisinās attiecību problēmas. Tomēr, nē, tik vienkārši tas nenotiek, uzsver SexyStyle pārstāve.

“Zināšanas par seksualitāti sabiedrībā, protams, pieaug, tomēr izpratne par šiem jautājumiem ir diezgan zema. Joprojām nezinām, kāpēc ir jālieto prezervatīvi, kā runāt ar partneri par savām vēlmēm un nezinām to, ka mēs jebkurā brīdī drīkstam pateikt “Nē”. Vēlos uzsvērt, ka seksu nevar atdalīt no seksualitātes un attiecībām. Attiecību kvalitātei ir ļoti liela ietekme gan uz seksuālo dzīvi, gan seksu. Dažkārt cilvēki nāk pēc rotaļlietām, cerot, ka tās atrisinās attiecību problēmas. Tomēr, nē, tik vienkārši tas nenotiek! Nekādu maģisko zizlīšu mums nav, bet mums ir instrumenti, rotaļlietas, kas var palīdzēt. Rotaļlietas var palīdzēt tikt pie konkrētas sajūtas, rast impulsus izpētīt kaut ko jaunu, paver iespēju mazliet paslinkot – ar tām ātrākā var saņemt intensīvākas sajūtas,” intīmo rotaļlietu pasaulē pamazām ieved Eva Gulbe.

 

Intīmpreces jeb pieaugušo rotaļlietas

Domājot par dažāda veida seksa precēm, parasti tiek lietots vārdu salikums “rotaļlietas pieaugušajiem”. Kā uzsver Eva Gulbe, rotaļas elements ir ļoti svarīgs – ne tikai attiecībās, seksualitātē, bet dzīvē kopumā. “Vislabāk to skatīt kontekstā – kā mēs spēlējamies ar dzīvi, kā to tveram, kādi esam attiecībās. Saprotams, kad pārim ir daudz atbildību, ģimene, bērni, darbs, tad sekss nereti ierindojas ļoti zemā prioritātē. 

Nevar runāt par seksu un seksualitāti, nerunājot par attiecībām. Ja mums attiecībās kaut kas kaitina, esam sastrīdējušies, mēs varam ņemt kādas rotaļlietas vien gribam, vilkt kādu veļu vien gribam, nekas nepalīdzēs. 

Neviena manta seksuālo dzīvi neizglābs. Tomēr šīs rotaļlietas var būt palīginstrumenti, kas palīdz uzturēt dzirksti, kad to ir grūtāk pašiem uzturēt,” tā konsultante.

 

Kas ir pieprasītākās pieaugušo rotaļlietas

Bieži cilvēki vaicā pēc dildo vai vibratoriem, atklāj Eva Gulbe. “Esmu novērojusi, ka šīs ir preces, ko cilvēki zina un atpazīst, taču ne vienmēr tās ir tieši tās, kas derēs konkrētajai vajadzībai. Tāpēc man patīk sarunu sākt ar jautājumu – ko cilvēks vai pāris vēlas, kādu sajūtu vēlas piedzīvot, ko grib sasniegt? Tad attiecīgi šim mērķim, sajūtai varam vislabāk piemeklēt ierīci, kas to vislabāk nodrošinās,” teic Gulbe.

 

Top 1 – vibrators

Tieši vibratori pēc “SexyStyle” pieredzes ir pārdotākā prece. Kas ir vibrators? Pamata lieta, kas to atšķir no pārējām intīmprecēm – tie vibrē un tātad darbojas ar baterijām vai akumulatoru, ko var ērti uzlādēt ar USB vadu. Tirgū pieejams plašs preču klāsts ar dažādām funkcijām. 

Ja agrāk populāri bija reālistiska dizaina vibratori, tagad tie ir kļuvuši daudz askētiskāki. Izvēloties vibratoru, jāsaprot, kādu zonu ir vēlēšanās stimulēt.

 

  • Klasiskie vibratori paredzēti vaginālajai stimulācijai.

Klasiskie vibratori. Publicitātes foto.

 

  • Klitorālie vibratori – mazāki vibratori, kas maigi stimulēs tieši klitoru un zonu ap to.

Klitorālais vibrators. Publictātes foto.

 

  • C tipa pāru vibratori – G-zonas un klitorālās daļas stimulācijai sievietei un locekļa stimulācijai vīrietim.

 

C tipa pāru vibrators. Publicitātes foto.

 

  • Vibratori prostatas stimulācijai (vīriešiem). Sniegs ne tikai patīkamas sajūtas, bet arī efektīvu prostatas masāžu, kas var palīdzēt dažu veselības problēmu risināšanā. [1]

 

Vibrators prostatas stimulēšanai. Publicitātes foto.

 

 

  • Erekcijas gredzens ar vibrāciju – lieto pāris: sievietei stimulē klitoru, bet vīrietim rada patīkamas sajūtas loceklī.

 

 

 

  • Vaginālās un klitorālās zonas stimulatori – sievietei sniegs patīkamas sajūtas abās šajās zonās. Sarunvalodā tos nereti sauc par zaķīšu vibratoriem.

 

Reklāma
Reklāma

Vaginālās un klitorālās zonas stimulatori jeb zaķīšvibrators. Publicitātes foto.

 

  • Anālie vibratori.

Anālo vibratoru var atpazīt pēc tā paplatinātās daļas - stopera. Publicitātes foto.

 

Svarīgi!

Seksa rotaļām vajadzētu izmantot tikai seksa rotaļlietas, nevis sadzīves priekšmetus. Īpaši svarīgi tas ir anālajai stimulācijai. Anālajiem vibratoriem ļoti svarīgs ir stoperis jeb ierobežotājs. 

Maksts ir slēgts orgāns, bet taisnā zarna ir vieta, kur var pazaudēt lietas, brīdina Eva Gulbe. Stoperim ir jābūt lielākam par mantiņas lielāko daļu.

 

TOP 2 – lubrikants

“Otra pārdotākā prece mūsu veikalā ir dažāda veida lubrikanti,” stāsta Eva Gulbe. Viņa iedrošina, ka šī ir intīmprece, ar ko var sākt ikviens! Parasti cilvēkiem ir pieredze ar jaunībā iegādātiem lubrikantiem bez īpašas izpētes vai sapratnes, kas būtu nepieciešams. Lubrikantiem ir plašs spektrs un ir vērts veltīt laiku, lai atrastu to, kas pārim tiešām patiks.

 

  • Ūdens bāzes lubrikanti. Tie ir savietojami gan ar dažādu rotaļlietu (vibratoru u.tml.) lietošanu, gan var lietot kopā ar prezervatīvu. Šis ir pazīstamāks, jo līdzīgāks dabīgas izcelsmes lubrikantam. Vienīgi jāņem vērā, ka akta laikā ūdens no lubrikanta pamazām izžūst un var kļūt lipīgs. Slīdīgumu var atjaunot, paņemot vēl nedaudz lubrikanta.
  • Silikona bāzes lubrikanti. Šos lubrikantus nevar lietot kopā ar daudzām mantiņām, bet var lietot arī ar prezervatīvu. Pēc konsistences un sajūtām tas atgādina eļļu (taču nav eļļa) un būs jānomazgā ar ziepēm, taču tas ir arī pluss, jo šis lubrikants var palīdzēt mīlēties ūdenī.  Reti sekss ūdenī ir tik viegls, jo dabīgais lubrikants noskalojas nost. Ja ir vēlēšanās mīlēties ūdenī, noderēs silikona veida lubrikants.

 

TOP 3 – gaisa plūsmas stimulators klitoram 

 

 

Tā ir ierīce, kas ar dažāda stipruma gaisa plūsmu sniedz maigu stimulāciju klitoram. “Klitors ir ļoti jūtīgs, tāpēc iesaku šo ierīci jaunajām māmiņām vai grūtniecēm. Mīlēšanās un orgasms grūtniecības laikā, ja ar grūtniecību viss ir kārtībā, ir ieteicams – tas palīdz apasiņot iegurni, trenē dzemdi. Arī dzemdību laikā (kamēr nav nogājuši ūdeņi) var gan mīlēties, gan izmantot dažādus palīglīdzekļus, var gan gūt baudu, gan veicināt oksitocīna izdalīšanos,” stāsta Eva Gulbe.

Ierīce, esot kontaktā ar klitoru, maigi stimulē to ar gaisa plūsmu, kuras stiprumu var mainīt. 

To var izmantot dzimumakta laikā vai vienkārši tāpat. Šo ierīci ražo dažādas firmas, tomēr var teikt, ka tas salīdzinoši ir jaunums intīmpreču tirgū, ar kuru visai ātri var sasniegt orgasmu.

 

TOP 4 – dildo

Kas ir dildo? Tos nereti jauc ar vibratoriem, tomēr dildo ir nevibrējošs priekšmets bez baterijām, kas var būt izgatavots no dažādiem materiāliem. Līdzīgi kā, izvēloties vibratoru, jāsaprot, kāda veida stimulāciju vēlas sasniegt – dzemdes kakla stimulāciju, G-zonas stimulāciju, anālās zonas stimulāciju. Kā to saprast?

 

Dildo mēdz būt ļoti dažādi. Publicitātes foto.

 

  • G-zona ir maksts priekšējā siena. “Mēs parasti runājam par G-zonu nevis G-punktu. Ja skatāmies makstī, tad tur nav tāda maģiskā punkta, kuram pieskaroties, var sasniegt baudas vilni.

Tomēr G-zona ir tas, par ko varam runāt. Tā ir maksts priekšējā siena, kuru stimulējot, sievietes parasti reaģē un tā ir patīkama, tāpēc varam runāt par G-zonas stimulāciju. 

Pietiek parunāt ar dažām sievietēm, lai saprastu, ka šāda stimulācija ir patīkama. Tādā gadījumā var piemeklēt īsāku un izliektāku dildo. G-zona ir klitors no aizmugures, un, stimulējot šo zonu, tiek stimulētas klitora neredzamās daļas,” atklāj Eva Gulbe.

 

  • Dzemdes kakla stimulācija parasti notiek, kad partnere guļ uz muguras, partneris ir virspusē un šādā veidā ar locekli stimulē sievieti. Šādas stimulācijas imitācijai var piemeklēt garāku un mīkstāku dildo.
  • Papildu sajūtām dildo mēdz būt izliecami, no elastīgiem materiāliem, ar iestrādātu bumbiņu vibrējošam efektam. Dildo var būt pievienojams pie jostiņas, lai sniegtu baudu partnerim. Tiem var būt pamatnes, ar kurām tos var piestiprināt pie virsmas. Iespēju ir daudz un dažādas!

 

TOP 5 – meistarklases

Eva Gulbe konsultē pārus individuāli un ir arī nodarbību vadītāja dažādām meistarklasēm, ko organizē “SexyStyle”. Tās ir izglītojošas nodarbības par dažādām tēmām, piemēram, ir nodarbība par baudas anatomiju. Tāpat ir nodarbība par robežām – kā komunicēt ar partneri par to, ko vēlamies un ko nē, par erotiskās siešanas tehnikām. Atsevišķi vakari veltīti tieši pieaugušo rotaļlietu iepazīšanai un tam, lai interesenti varētu uzdot ekspertiem jautājumus, ko ikdienā neapspriež.

 

Atsauce:

  1. https://www.verywellhealth.com/things-to-know-about-prostate-health-4066015

Saistītie raksti