Ko par cilvēka raksturu pasaka sejas forma

Senie ķīniešu astronomi, astrologi, ģeometri, ārsti un sejas lasītāji izmantoja piecus pamatelementus – koku, uguni, metālu, ūdeni un zemi. Pastāvēja uzskats, ka ir viss Visumā radies šo piecu elementu mijiedarbības rezultātā.

Bez šaubām, tā kā cilvēku sejas ir sastopamas daudzās un dažādās formās, nav daudz tādu cilvēku, kurus var glīti ierindot viena elementa kategorijā.

FOTO: Evita Knospiņa, http://www.lotart.lv

Bez šaubām, tā kā cilvēku sejas ir sastopamas daudzās un dažādās formās, nav daudz tādu cilvēku, kurus var glīti ierindot viena elementa kategorijā.

Šos elementus var kombinēt dažādos veidos. Produktīvākais cikls ir radošs un rāda, ka katrs nākamais elements rodas no iepriekšējā elementa. Koks deg un rada uguni. Uguns rada zemi. Zeme rada metālu. Metālus var izkausēt, radot ūdeni. Ūdens audzē un rada koku. 

Ar katru elementu saistās vairākas asociācijas, piemēram, krāsa, gadalaiks, virziens un – tas ir svarīgi no mūsu viedokļa – sejas tips.

 

Koks

Krāsa: zaļa

Gadalaiks: pavasaris

Virziens: austrumi

Sejas tips: gara, slaida un taisnstūrveida seja, bet ar platu pieri un ieliektiem deniņiem. Taisns deguns un šauras uzacis.

Sejas atslēgvārds: taisnstūrveida

Koks ir radošs, inovatīvs, sabiedrisks un domā par sabiedrības labklājību. Cilvēki ar Koka tipa seju ir optimistiski, entuziastiski un vienmēr skatās uz priekšu. Viņi ir loģiski, labi organizēti, konkurētspējīgi un disciplinēti. Viņiem patīk atbildība un grūts darbs. Viņiem arī piemīt līdera potenciāls, un viņi kļūst neapmierināti, kad jūtas kaut kādā veidā ierobežoti. Viņi ir dabiski laipni, saprotoši un devīgi. 

 

Uguns

Krāsa: sarkana

Gadalaiks: vasara

Virziens: dienvidi

Sejas tips: plata sejas vidusdaļa ar smailu zodu, šaura piere un mirdzošas acis. Biezi mati un uzacis.

Sejas atslēgvārds: trijstūrveida

Uguns sasilda un iepriecina, bet tā var arī sadedzināt un iznīcināt. Cilvēki ar Uguns tipa seju ir entuziastiski, drošsirdīgi, kaislīgi, egocentriski, empātiski un nemierīgi. Šo iekšējo nemieru bieži vien atklāj straujās, dažreiz nervozās ķermeņa kustības. Uguns cilvēkiem patīk sev nospraust augstus mērķus. Viņiem patīk riskēt, un, lai būtu laimīgi, viņiem vienmēr jābūt aktīviem.

 

Zeme

Krās: brūna, dzeltena

Gadalaiks: vasaras beigas

Virziens: centrs

Sejas tips: liela taisnstūrveida vai iegarena seja ar spēcīgiem žokļiem, lielu muti un pilnīgām lūpām. Gaļīgas ausis un deguns.

Sejas atslēgvārds: taisnstūrveida

Zeme ir pacietīga, godīga, metodiska un taisnīga. Cilvēkiem ar Zemes tipa seju patīk ierasta dienas kārtība, un viņi ir uzticami, stabili, praktiski un apzinīgi. Viņiem nepatīk pārmaiņas un negaidīti notikumi. Viņi arī ir līdzjūtīgi, pacietīgi, apdomīgi, praktiski, pieticīgi un draudzīgi. Mēdz būt stīvi un stūrgalvīgi.

 

Reklāma
Reklāma

Metāls

Krās: balta, zelta

Gadalaiks: rudens

Virziens: rietumi

Sejas tips: ovāla seja ar platu vaigu augšējo daļu un lielu degunu. Taisni mati. Mēdz būt ļoti izteiksmīgas acis.

Sejas atslēgvārds: ovāla

 

Metāls simbolizē biznesu, ražu un panākumus. Cilvēki ar Metāla tipa seju ir jūtīgi, ideālistiski, žēlsirdīgi un radoši. Taču viņi var būt arī augstprātīgi, savos izteikumos tieši, autoritāri, strauja rakstura, nemierīgi un vīlušies, ja netiek sasniegta pilnība. Viņi sasniedz stāvokli, kas saistās ar varu un atbildību.

 

Ūdens

Krāsa: zila, melna

Gadalaiks: ziema

Virziens: ziemeļi

Sejas tips: apaļa seja, plata piere, lielas acis, uz priekšu izvirzīts zods, lielas ausis un biezi mati.

Sejas atslēgvārds: apaļa

Ūdens var būt maigs (neliels lietutiņš), gan mežonīgs (orkāns). Cilvēki ar Ūdens tipa seju ir līdzjūtīgi, jūtīgi, elastīgi un emocionāli. Viņi ir labi padomdevēji, jo viņiem patīk citiem palīdzēt. Var būt sapņaini, intuitīvi, sīksti un noslēpumaini. Cilvēki ar Ūdens tipa seju spēj ātri adaptēties, un viņi viegli pielāgojas dzīves kāpumiem un kritumiem.

 

Vairums cilvēku ir vairāku elementu kopums. Taču jūs, iespējams, pazīstat vienu vai vairākus cilvēkus, kuru seja pārstāv vienu parametru. Šie elementi rada pirmo priekšstatu par cilvēka raksturu.

Bez šaubām, tā kā cilvēku sejas ir sastopamas daudzās un dažādās formās, nav daudz tādu cilvēku, kurus var glīti ierindot viena elementa kategorijā. Tādējādi kāds cilvēks varētu būt, piemēram, Koks/Uguns vai Ūdens/Metāls vai arī vēl kāda cita piecu pamatelementu kombinācija. 

 

 

Avots: R. Vebsters "Sejas vaibstu lasīšana", R.: Jumava.


Pamatojoties uz senajām ķīniešu gudrībām, sejas lasīšana, tāpat kā hiromantija un akupunktūra, māca pa īstam ieskatīties sejās, ko redzam katru dienu.

Uzziniet, kā sejas zonas atklāj rakstura iezīmes un kāda ir mūsu sejas vaibstu apslēptā nozīme. Nolasiet likteni, kas ierakstīts jūsu sejā, kā arī draugu, ģimenes locekļu, kolēģu un darījumu partneru sejā.

Grāmatā arī atradīsiet noderīgus padomus, lai pēc sejas izteiksmes izprastu iekšējās spriedzes cēloņus svarīgās sanāksmēs un darba intervijās, kā arī norādes, kas liecina, ka cilvēks melo. Jums būs labākas attiecības un veiksmīgāka dzīve, kad iemācīsieties lasīt cilvēku sejas.

 

Ričards Vebsters (Oklenda, Jaunzēlande) ceļo pa visu pasauli, lasīdams lekcijas un vadīdams seminārus par metafiziskām tēmām. Viņš ir gandrīz četrdesmit grāmatu autors. Apmeklējiet viņa mājaslapu Psychic.co.nz