Garlaicība mīlas dzīvē. Kā to novērst?

Seksuālajās attiecībās iezagusies garlaicība – kā no tās izrauties? Šis ir viens no jautājumiem, ko vecāki uzdeva vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” rīkotajā diskusijā “Pāru seksuālā (ne)kompetence”. Atbild klīniskā psiholoģe Kristīne Balode un ginekoloģe Vija Veisa.

Jāveido īpaša telpa savām seksuālajām attiecībām, lai tas viss vienmēr neaprobežojas tikai ar istabu un svecēm.

FOTO: Shutterstock.com

Jāveido īpaša telpa savām seksuālajām attiecībām, lai tas viss vienmēr neaprobežojas tikai ar istabu un svecēm.

Jautājums: Kāpēc seksuālajās attiecībās rodas garlaicība, un kā to novērst? Mums ar vīru šobrīd ir noskaņa – kas jādara, jādara.


“Latvijā diemžēl daudziem ir priekšstats, ka sekss ir nevis iespēja, bet pienākums, apgrūtinājums, atbildība. Tas ir kaut kas, ko daru ar saņemšanos, caur grūtību pārvarēšanu, un tas nav prieka avots, komunikācijas instruments, manas intīmās telpas uzturēšanas aksesuārs. Lai gan var taču būt ļoti daudz un dažādu iemeslu, kādēļ es vēlos seksuālu tuvību. Arī orgasms vienmēr nav obligāta tuvības sastāvdaļa, kas, tiklīdz vienam nav, tā uzreiz ir problēma – viens no partneriem ir apvainojies, apvēlies uz otriem sāniem, dusmīgs aizgājis gulēt,” situāciju raksturo psiholoģe Kristīne Balode.

 

Reklāma
Reklāma

Ginekoloģe Vija Veisa piebilst, ka sevis redzēšana un patikšana ir ļoti svarīga. Savukārt garlaicību, kas mēdz iezagties attiecībās, pāris var risināt: “Nevis izslēgt gaismu un gaidīt, ka notiks kaut kas ekstra neordinārs, bet domāt un meklēt variantus.” Jāveido īpaša telpa savām seksuālajām attiecībām, lai tas viss vienmēr neaprobežojas tikai ar istabu un svecēm.

Saistītie raksti