Alergēnu perēklis – vecs matracis

Ne vienmēr viss no vecmāmiņas mantotais ir vērtīgs. Piemēram, vecais, vairākus gadus desmitus nokalpojušais atsperu matracis ir pirmais, kuram ar steigu jāmeklē jauns aizstājējs. Nerunājot nemaz par vecām, salūzušām atsperēm, kas duras mugurā, vecais matracis ir viena no iecienītākajām mājas putekļu ērcīšu mājvietām. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mikroskopiski mazajām ērcītēm (0,1- 0,5 mm) patīk mitrums un siltums. 1-2 grami ādas zvīņu, ko cilvēks dienā zaudē, baro 1,5 miljonus mājas putekļu ērcīšu veselu dienu. Tā viens grams putekļu no matrača var saturēt 2000 - 15000 ērcīšu. Ērcītes ik gadu no jauna savairojas matracī un kļūst par alerģiju ierosinātājām. Pie kam vecajos atsperu matračos putekļi uzkrājas starp atsperēm un ik reizi gulētājam pakustoties, putekļu mākonis tiek izspiests no matrača. Visu miegam atvēlēto laiku pavadīt elpojot putekļus ir kaitīgi pat spēcīgam un veselam cilvēkam, nemaz nerunājot par maziem bērniem vai cilvēkiem, kas sirgs ar kādām elpceļu saslimšanām. 

Tieši tāpēc ir vēlams matraci mainīt vismaz reizi 10, vai vēl labāk – reizi septiņos gados. Pie kam noteikti nav ieteicams iegādāties lietotu matraci, jo kopā ar alergēniem un putekļiem, tas var mājā ienest arī pelējumu. Matrača izvēle ir rūpīgs un pārdomāts process – ir būtiski izvēlēties tieši konkrētam cilvēkam piemērotu gulēšanas virsmu. Gultā lielākā daļa no mums pavada aptuveni trešdaļu dzīves un ir būtiski, lai šis laiks sniegtu relaksāciju, atslābinātu saspringušos muskuļus un ļautu atpūsties arī prātam. Traucēts miegs neērtā guļvietā mēdz būt stresa un depresijas ierosinātājs. 

 

Dormeo matrači, kuru ražošanā izmantoti mūsdienīgi materiāli un tehnoloģijas ir īpaši piemēroti alerģiskiem cilvēkiem, jo putekļu ērcīšu un citu alergēnu vairošanās matračos ir samazināta līdz minimumam. Pie kam matraču putu pildījuma šūnu struktūra nodrošina vienmērīgu gaisa cirkulāciju, tādā veidā veicinot liekā mitruma izgarošanu. 

 

Reklāma
Reklāma

Iegādājoties jaunu Dormeo matraci, klients to saņem iepakotu higiēniskā vakuuma iepakojumā – tātad uz šī matrača neviens iepriekš nav apgūlies vai gulējis. Iegādājoties jaunu matraci ir svarīgi iegādāties arī jaunu gultas veļu, jaunus spilvenus un segas. Atjaunojot savu gulēšanas vidi, pozitīvas pārmaiņas būs jūtamas jau pirmajā naktī – miegs būs ciešs, relaksējošs un veselīgs. 

 

Ieskaties: www.dormeo.lv