Skolēns pazaudējis e-talonu: vai bērnu var izsēdināt no tramvaja?

Rīgas skolēni Rīgas sabiedriskajā transportā brauc bez maksas, vien nopīkstinot savu e-talonu. Kāda mamma interesējas, kā jārīkojas, ja e-talons ir nozaudēts un vai bērnu, ja viņš brauc bez e-talonu, var izsēdināt no tramvaja? Par to Mammamuntetiem.lv vaicāja Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".
Lai arī brauciens ir bez maksas, tas jāreģistrē visiem braucējiem.

FOTO: Shutterstock.com

Lai arī brauciens ir bez maksas, tas jāreģistrē visiem braucējiem.

Lai arī Rīgas skolēni sabiedrisko transportu drīkst izmantot bez maksas, "Rīgas satiksme" sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane Mammamuntetiem.lv uzsver, ka skolēniem un citiem cilvēkiem, kas brauc bez maksas, katrs brauciens ir jāreģistrē.

 

Kā atjaunot nozaudētu e-talonu

“Lai arī brauciens ir bez maskas, mēs aicinātu pēc iespējas ātrāk e-talonu atjaunot. To var izdarīt jebkurā “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centrā. Ja bērnam jau ir bijis noformēts e-talons, to ātri vien var izgatavot no jauna, samaksājot 2,85 eiro. Novērots, ka nereti bērns, braucot bez e-talona, pats satraucas un sabīstas – braukšana bez e-talona rada bērnam nevajadzīgu stresu,” tā Bartaševiča-Feldmane. 

 

Reklāma
Reklāma

Ja e-talons iepriekš jau ir bijis noformēts, no 13 gadu vecuma bērns pats bez vecākiem var doties atjaunot savu talonu. Ja tas nav bijis, tad jādodas to noformēt kopā ar vecāku. Pirmreizēja e-talona noformēšana ir bez maksas.

 

Vai bērnu var izsēdināt?

Bērnus līdz 14 gadu vecumam ieskaitot no sabiedriskā transporta vienus pašus izsēdināt nedrīkst, uzsver “Rīgas satiksmes” pārstāve. “Esam to arī kontrolierim atgādinājuši. Iespējams, kontrolieris atgādinās, lai bērns nākamreiz paņem e-talonu līdzi vai dodas to atjaunot,” atklāj Bartaševiča-Feldmane.

Saistītie raksti