Bērns pa kluso nopircis telefonā spēlīti – kā turpmāk pasargāt savu maciņu?

Pirkstiņš tur, pirkstiņš šur, un, skat' – dažu sekunžu laikā telefonā lejupielādēta kāda maksas spēlīte vai aplikācija, kas patukšo ģimenes maciņu. Vai iespējams ko darīt lietas labā, lai nākamais telefona rēķins ir tāds, ar kādu esi rēķinājies?
Ko darīt, lai, saņemot kārtējo telefona rēķinu, no pārsteiguma nesāktu sāpēt galva?

FOTO: Shutterstock.com

Ko darīt, lai, saņemot kārtējo telefona rēķinu, no pārsteiguma nesāktu sāpēt galva?

Ne vienmēr bērns kaut ko lejupielādējis apzināti. Mazie pirkstiņi tik ātri ņirb pa viedierīces ekrānu, ka dažkārt, pat pašam neapzinoties, mazais cilvēks uzspiedis kādai iznirušai spēlītes vai aplikācijas reklāmai. Un lielākoties šādu reklamēšanās politiku piekopj tie, kas nopelna ar viedierīcēs lejupielādējamām maksas aplikācijām un spēlītēm. 

 

Ko darīt, lai, saņemot kārtējo telefona rēķinu, no pārsteiguma nesāktu sāpēt galva? 

 

Atbild Tele2 pārstāvis Oskars Fīrmanis:

Lai ierobežotu šādus pakalpojumus, ir iespēja bloķēt konkrētam telefona numuram paaugstinātas maksas pakalpojumus, samaksājot vienreizēju maksājumu 3,44 eiro apmērā.  

 

Bērns nevarēs zvanīt uz paaugstinātas maksas numuriem un lietot paaugstinātas maksas satura pakalpojumus, tostarp būs liegta iespēja lejupielādēt maksas spēlītes utt. 

 

Reklāma
Reklāma

Cilvēkam jāvēršas pie sava operatora un jālūdz, lai šis pakalpojums tiek bloķēts. Jāatceras gan, ka nereti vecāki iedod bērniem savu telefonu paspēlēties un viņi arī vecāku viedierīcēs var sadarīt kādas brīnumu lietas. 

 

Atbild LMT Privātpersonu apkalpošanas dienesta direktore Ilze Saulīte: 
LMT tieši bērnu un skolēnu vecākiem piedāvā pieslēgt tarifu plānu "Skolēniem", kurā paaugstinātas maksas pakalpojumu aizlieguma pieslēgšana ir pieejama automātiski un iekļauta bez papildu maksas. Turklāt LMT papildus piedāvā pieslēgt pakalpojumu 

 

"Interneta sargs" par 1.2 EUR/mēnesī, kas pasargās gados jaunāko lietotāju no krāpniecisku lapu apmeklēšanas un nevēlama satura patērēšanas internetā. 

 

"Skolēnu piedāvājums" + "Interneta sargs" paplašina vecāku iespējas pasargāt savus bērnus digitālā vidē. 

“LMT Interneta sargs” darbojas tīkla līmenī, tāpēc lietotājam nav jāveic nekādas darbības – nav  jālejupielādē kāda speciāla programma un nav jāmaina telefona (rūtera) uzstādījumi. Izmantojot “LMT Interneta sargs”, tīklā tiek veiktas pārbaudes visām viedierīcēm – telefoniem, planšetdatoriem un datoriem ar jebkādu pārlūkprogrammu.

Saistītie raksti