6 izzinoši galamērķi skolēnu ekskursijām

Lai mācību gads būtu piedzīvojumiem un zināšanām piepildītāks, STEaMup.lv komanda ir sagatavojusi aizraujošas idejas, kurp visai klasei kopīgi doties pirmajā rudens ekskursijā.
Skolēnu ekskursijas ir lielisks papildinājums mācību procesam!

FOTO: Shutterstock.com

Skolēnu ekskursijas ir lielisks papildinājums mācību procesam!

Atraisi zinātkāri un uzzini jauno par cilvēku, pasauli un tehnoloģijām

Vai piekritīsi, ka Cēsis rudenī ir viena no skaistākajām Latvijas pilsētām? Uz Cēsīm rudens ekskursijā var doties ne tikai, lai apskatītu zelta rudeni, bet arī, lai iemācītos ko jaunu, piemēram, apmeklējot Zinātkāres centru “ZINOO Cēsis”. Centrā ir pieejami vairāk nekā 30 interaktīvie eksponāti. Vecāko klašu skolēniem ir iespēja pārbaudīt gravitāciju šūpolēs, izbraukt ar kartingiem, izdzīvot optiskās ilūzijas, kā arī būvēt un vadīt pašiem savu robotu. Savukārt paši mazākie var laiku pavadīt, spēlējoties ar VARIS un LEGO konstruktoriem, un būvēt lietas no sirds patikas. 

 

Piedzīvo neparasto “COSMOS” ilūziju muzejā

Lai lieliski pavadītu laiku, nav jābrauc nekur tālu, jo tepat Rīgā jūs varat izbaudīt labu laiku draugu kompānijā. “Cosmos” ilūziju muzejs nav tikai muzejs, tā ir interaktīva, aizraujoša, pārsteigumiem pilna un atraktīva vieta, kur interesanti būs gan lieliem, gan maziem. Ilūziju muzejā jūs sagaidīs vairāki eksponāti, neparasti un aizraujoši priekšmeti, kas liks jums brīnīties un neticēt savām acīm. Paņemiet līdzi telefonu, lai iemūžinātu šo neatkārtojamo pieredzi! 

 

Uzzini par dzelzceļa attīstību Latvijā 

Dzelzceļa muzejs būs īsts piedzīvojums tiem, kurus interesē vēsture, fizika, tehnika un inženierzinātnes.  Apmeklējot muzeju, var uzzināt gan to, kad Latvijā parādījās pirmais vilciens un kā tas izskatījās, gan to, kā tiek vadīta vilcienu kustība, gan arī to, kā darbojas dažādas ar dzelzceļu saistītas ierīces. Tāpat muzejā var apskatīt miniatūro dzelzceļa pasauli, kurā var sekot līdzi piecu vilcienu sastāva kustībai, vērot luksoforu signālus, saklausīt atšķirību starp dīzeļlokomotīvēm un tvaika lokomotīvēm, kā arī izpētīt ēkas, notikumus un vietas. 

Dzelzceļa muzejā būs interesanti ikvienam – gan mazāko un vecāko klašu skolēniem, gan vecākiem un skolotājiem. 

 

Reklāma
Reklāma

Iepazīsti augu pasauli

Lai kaut uz mirkli nokļūtu tuvāk dabai, dodieties ekskursijā uz Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī. Botāniskā dārza apmeklējums īpaši aizraujošs būs skolēniem, kuriem patīk bioloģija vai dabaszinātnes, jo tajā ir iespēja apskatīt 8 ekspozīcijas par un ap dabu. Piemēram, Oranžērijā ir aplūkojami aptuveni 2100 augu taksoni no visiem kontinentiem, izņemot Antarktīdu. Rozārijā acis priecē vairāk nekā 300 rožu šķirnes no astoņām rožu grupām. Iežu un minerālu brīvdabas ekspozīcijā ir izvietoti Latvijā sastopamo iežu, minerālu un derīgo izrakteņu paraugi. Savukārt, dodoties pastaigā pa Akmeņdārzu, apmeklētāji var gūt priekšstatu par vairāk nekā 400 dažādiem augiem, starp kuriem ir interesantas ziemcietes, maz pazīstami, reti audzēti, krāšņi sīpolaugi, arī sīkkrūmi un citi. Turklāt, lai apmeklējumu padarītu vēl interesantāku, skolēniem tā laikā ir iespēja pildīt uzdevumus par augiem, dabu un tajā notiekošajiem procesiem. 

 

Dodies uz Ventspili pēc zināšanām un izklaides

Zinātnes centrs “Vizium’’ ir vieta, kur tehnoloģijas māca, iedvesmo un iepriecina. Dodoties ekskursijā uz zinātnes centru “Vizium”, apmeklētājiem būs iespēja nokļūt nākotnes pilsētā, kur ar vairāk nekā 80 interaktīviem un izglītojošiem eksponātiem varēs iepazīt zinātni un vienlaikus aizraujošā veidā uzzināt par tādām tēmām kā, piemēram, fizika, matemātika, ģeogrāfija, modernās tehnoloģijas, programmēšana, veselīgs dzīvesveids, cilvēks un sevis izzināšana. Ekskursija pa zinātnes centru “Vizium” būs lielisks piedzīvojums ne tikai skolēniem, bet arī skolotājiem vai vecākiem. 

 

Sajūti dabas tuvumu

Lai izbaudītu rudens krāšņumu, ieelpotu svaigu gaisu un uzkrātu spēkus mācību gadam, dodieties ekskursijā uz Dauģēnu dabas parku. Dauģēnu dabas parkā jūs apvienosiet patīkamo ar lietderīgo - varēsiet baudīt Salacas senlejas krāšņās ainavas ar sarkanā vidusdevona smilšakmens atsegumiem, atmatu pļavas un straujteču posmus, skatīt dabu tās klusumā, mierā un neskartībā, kā arī izlocīt kājas līdz pat 12 kilometriem garā pastaigā. Dabas parkā ir 9 apskates vietas, tajā skaitā Silmaču iezis, Dauģēnu klintis un alas, kas ir garākās Latvijā (346 un 159 metri), un Pēces purvs.

Saistītie raksti