Kur ar bērniem aizbraukt nedēļas nogalē? Ielūkojies Bauskas novada izveidotajā interaktīvajā kartē

Tuvojoties siltākam laikam, ģimenes ar bērniem meklē vietas, kur doties mazās ekskursijās. Lai vieglāk atrastu savu braucienu galamērķus, Bauskas novada tūrisma informācijas centrs izveidojis karti, kurā atzīmēti apskates objekti, kafejnīcas, rotaļu laukumi, atrakcijas, piknika vietas, rotaļu un ballīšu istabas.
Bauskas novadā pieejamas dažādas atpūtas un izklaides vietas ģimenēm ar bērniem.

FOTO: Shutterstock.com

Bauskas novadā pieejamas dažādas atpūtas un izklaides vietas ģimenēm ar bērniem.

Ideja par šāda piedāvājuma veidošanu radās jau 2016. gadā, kad 

tika izdots tematisks buklets “Brīvdienas ģimenēm ar bērniem Bauskas apkārtnē”, kas šo gadu laikā ir bija ļoti pieprasīts. Izstrādājot šo bukletu tika domāts par lietām, kas svarīgas  māmiņām ar maziem bērniem, tāpēc objektu iekļaušanai šajā bukletā  tika izveidoti kritēriji.  

 

 

“Piemēram, pie objektu aprakstiem esam norādījuši tā piemērotību konkrētām bērnu vecuma grupām (piemērots mazuļiem/ pirmsskolas vecuma bērniem/ skolas vecuma bērniem/ pusaudžiem). Vecāku ērtībai esam norādījuši arī ģimenes biļetes cenas un dažādu, bērniem svarīgu, pakalpojumu pieejamību gan apskates objektos, gan kafejnīcās (kā bērnu pārtinamo virsmu, uzliktni podam, bērnu barošanas krēsliņu, rotaļu stūri utml.). Pie objektiem ir norādīti arī ierobežojumi, kas pārsvarā ir pārvietošanās ierobežojumi atsevišķās muzeju vietās," atklāj Inese Turkupole-Zilpure, Tūrisma informācijas centra vadītāja.

Reklāma
Reklāma

 

Ņemot vērā jaunās tendences, šogad tika lemts šo informāciju pārcelt interneta vidē, pievienojot informāciju arī par rotaļu laukumiem, piknika vietām un ballīšu istabām. 

 

Pasaku namiņš. Publicitātes foto.

Saistītie raksti