Jaunumi ķepaiņu draugiem “Kaķumīļu rokasgrāmata” un “Suņumīļu rokasgrāmata”

“Jāņa Rozes apgāds” klajā laidis jaunas, izzinošas grāmatas “Kaķumīļu rokasgrāmata” un  “Suņumīļu rokasgrāmata”. Kompaktie un bagātīgi ilustrētie izdevumi ietver būtiskākos  padomus laimīgai dzīvei kopā ar mājas mīluli, sākot no ieteikumiem tā izvēlē, kopšanā un  audzināšanā, beidzot ar pareizu aprūpi dzīvnieka mūža noslēgumā. Izglītojoša un iedvesmojoša  lasāmviela ikvienam kaķu vai suņu mīļotājam – gan pieredzējušiem saimniekiem, gan tiem,  kuri vēl tikai domā par mājdzīvnieka iegādi.

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

 

​“Kaķis ir mājokļa rota – to zinājušas visas cilvēku paaudzes kopš Ēģiptes faraonu laikiem. Rūpēties  par kaķi nav grūti, un ir tik viegli to mīlēt! Ja ievērosiet dažus stingrus, saprātīgus likumus un secīgi  veicamas darbības, jūs pavadīsiet daudz patīkamu gadu sava kaķa sabiedrībā,” rosina “Kaķumīļu  rokasgrāmatas” autore Katrīna Deividsone. Kā izprast kaķa uzvedību? Kā novērst kaķu konfliktus un  nelāgus ieradumus, piemēram, nokārtošanos nevietā vai vilnas košļāšanu? Vai kaķim, kuru bieži sukā  un vanno, var būt vēl lielāka tieksme vārtīties pa zemi? Grāmata sniedz atbildes uz šiem un daudziem  citiem kaķumīļiem aktuāliem jautājumiem. Tā arī kliedē mītus par to, ka kaķi nepakļaujas apmācībai,  un atklāj, kāpēc šiem dzīvniekiem mēdz piedēvēt īpašas spējas jeb sesto maņu. Grāmatu no angļu  valodas tulkojusi Anda Dzenīte.

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

“Suņumīļu rokasgrāmatas” autore Sofija Kolinsa uzsver, ka pēdējo gadu desmitu laikā veiktie  pētījumi un sasniegumi suņu uzvedības izpratnē ir izraisījuši īstu apvērsumu šo mājdzīvnieku aprūpē  un apmācībā. Šī grāmata noderēs ikvienam, kurš vēlas gūt jaunas zināšanas par suņu uzvedību, tiecas  labāk izprast savu suni, gūt idejas kopīgām aktivitātēm, rotaļām un apmācībām, kā arī parūpēties par  dzīvnieka veselību. Kā pareizi izteikt apmācību komandas? Kā risināt uzvedības problēmas, novērst  agresivitāti vai pārlieku lielu bailīgumu? Vai manam sunim ir atbilstošs svars? Atbildes uz šiem un  līdzīgiem jautājumiem rodamas šajā izdevumā. Grāmatu no angļu valodas tulkojušas Anda Dzenīte  un Vineta Vizule.
 

Abos izdevumos iekļauta arī noderīga kontaktinformācija saziņai ar kaķu un suņu mīļotāju  organizācijām, veterinārārstu apvienībām, dzīvnieku klīnikām un patversmēm Latvijā.