Bērni Spānijā izbauda viņiem piešķirto vienu stundu ārpus mājas. FOTO

Spānijai mīkstino Covid-19 pandēmijas laikā noteiktos ierobežojumus, ar šodienu bērni, kuri jaunāki par 14 gadiem, vienu stundu drīkst atrasties ārpus mājas.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kā redzams fotogrāfijās, kas uzņemtas vairākās lielākajās Spānijas pilsētās, liela daļa bērnu šo iespēju arī izmantojuši. Vecāki ar bērniem ielās sākuši parādīties jau pēc plkst. 9 rītā - tas arī bijis oficiālais laiks, kad sākušies atvieglojumi.

Ārkārtas stāvoklis Spānijā tika izsludināts pirms 6 nedēļām, kas nozīmē, ka visu šo laiku bērniem arī vajadzēja uzturēties mājās.

Kāds 9 gadus vecs, uz ielas satikts puika CNN atklāj, ka bija jau nogarlaikojies no sēdēšanas mājās. Viņš pastaigājās kopā ar savu sešgadīgo māsu un tēti. Tiesa, parki un rotaļlaukumi valstī joprojām paliek slēgti.

Šobrīd bērni drīkst vienu stundu diennaktī atrasties ārpus mājām, bet viņiem līdzi jābūt vienam no vecākiem. Tiesa gan, viņi nedrīkst atrasties no mājām tālāk par vienu kilometru.
 

Reklāma
Reklāma

 
 

Spānija svētdien ziņo par 288 jauniem nāves gadījumiem pacientiem ar Covid-19. Kopumā valstī ar slimību miruši 22 902 cilvēki, bet inficējušies vairāk nekā 223 tūkstoši.