Makaroni ar advancētu boloņas mērci

Interesanta makaronu pagatavošanas recepte. Gardi!

Makaroni - ēdiens, kuru var gatavot visdažādākajos veidos.

FOTO: Shutterstock.com

Makaroni - ēdiens, kuru var gatavot visdažādākajos veidos.

 

Makaronu pagatvošana:

pirmkārt izvēle: te ir princips, jo lielāka cena, jo labāki. Garšas atšķirības ir lielākas nekā cenas. uzvāram ūdeni, pievienojam sāli un nedaudz olīveļļas, iemetam makaronus. vāram tik ilgi kamēr tos garšojot nejūt, ka tie ir cieti. dažādiem makaroniem ir vajadzīgs dažāds laiks, iesaku izmantot degustēšanu nevis taimeri, ja pārvārīsiet un makaroni paliks pārak mīksti, ēdiens sabojāts, nav vairs tas. izkāšam caur sietiņu, piepilinam nedaudz olīveļļas, samaisam un gatavs.

Mērce (sastāvdaļas var variēt, pēc sirds patikas). Uz lielas uguns apcep lielos gabalos sagrieztu sīpolu, vēlams uz vok pannas, bet ne obligāti, pievieno papriku, kad nedaudz apbrūninājies, liekam klāt sarīvētu vai ar sakņu nazi plānās ripiņās (man patīk labāk) sagrieztu burkānu, tad pievieno cukini (plānās ripās). Kad tas ir apcepinājies un sāk izdalīties sula, liekam klāt lielos gabalos sagrieztus šampinjonus un sutinam uz mazas uguns. paralēli uz otras pannas sacepam malto gaļu, skatamies, lai tā ir sacepas irdena bez slaipušiem klučiem, kad gaļa gatava leikam klat dārzeņiem, pievienojam sāli, piparus, tomatu mērci un uz mazas uguns sutinam.

Reklāma
Reklāma

Kad jau gana sasutinājies pievienojam svaigi konservētos tomātus (vienalga gabaliņos vai veselus ar visu sulu vai bez, galvenais bez miziņas). Kad piešaujas pie pareizas secības, pagatavot var ļoti ātri. Padoms sākt ar gaļas un dārzeņu cepināšanu, nav īpaša vajadzība dārzeņus sagriezt iepriekš, to var darīt soli pa solim procesa laikā Kad gaļa gatava, parasti arī dārzeņi ir tajā stadijā, kad var tiem gaļu likt klāt, šajā brīdī var sākt gatavot makaronus un sarīvēt kādu cietu itāļu sieru. Svarīgi, makaroniem ir jābūt gatavam pēdājam, kad viss pārējais jau ir kārtībā, galds saklāts utt. Bez siera klāt var likt arī, piemēram, sakapātus lokus, mērcei beigās var pievienot karoti krējuma, tad tā ir tumīgāka. Klāt labi iet sauss sarkanvīns labu apetīti!!

 

Sastāvdaļas

  • Sauss sarkanvīns
  • Malta jaukta gaļa - 700.g
  • Sīpols - 1.gab
  • Paprika - 1.gab
  • Burkāns - 1.gab
  • Cukinī - 1.gab
  • Šampinjoni - 5.gab
  • Tomātu mērce
  • Mizoti tomāti savā sulā
  • Ciets siers
  • Olīveļļa
  • Sāls un pipari
  • Spageti - 500.g
  • vai citi makaroni - 500.g