Foto: Shutterstock.com

Ābolu sviests ir brūns, karamelizējies un smaržīgs


Ābolu sviests, ko var smērēt uz maizītēm vai ēst ar karoti

 22. oktobris 2020 12:20 mammamuntetiem.lv Recepte

Kad ābolmaizes, pīrāgi, ievārījumi un bulciņas ar ābolu pildījumu jau ir apnikušas, var pagatavot abolu sviestu.  



Sastāvdaļas 

  • 2 kg ābolu
  • 500 g ābolu sidra vai ābolu sulas 
  • 800 g cukura
  • 200 ml ūdens
  • 1 tējkarote muskatrieksta
  • 1 tējkarote  kanēļa


Pagatavošana
Ābolus nomizo un izņem serdi. Sagriež šķēlītēs, liek katlā un pārlej ar ūdeni. Vāra uz mazas uguns, kamēr ābolu gabaliņi ir mīksti. Ja vārīšanās laikā ūdens iztvaiko, to papildina. 
Iegūto masu blendē vai samaļ gaļas mašīnā, pievieno pārējās sastāvdaļas. Biezeni pārliek katlā, kuru liek cepeškrāsnī un karsē 180 grādos 3 stundas, laiku pa laikam biezeni samaisot. Seko, lai nepiedeg! 
Iegūto biezeni saliek pasterizētās burkās, uzliek vāciņu un liek glabāties ledusskapī. Smērē uz brokastmaizēm, ēd ar karoti, kā arī lieliski sader ar pankūkām!




0 Pievienot komentāru


Kategorijas