Sausiņš ar ābolu biezeni (no 7. mēneša)

FOTO: Shutterstock.com

Sausiņus ieliek dziļā šķīvī un pārlej ar karstu ūdeni. Kad sausiņi izmirkuši, tos ar dakšiņu saspaida putriņā. Ābolu nomizo, izgriež serdi un sarīvē uz augļu rīves. Sarīvēto ābolu liek nelielā katlā un, pielejot karoti ūdens, pāris minūtes vāra, tad noņem no uguns un ļauj atdzist. Vēl siltu augļu biezeni pievieno sausiņu putrai, apmaisa. Variants Kad mazulis jau paaudzies un ja vien viņš alerģiski nereaģē uz piena produktiem, varat šim ēdienam pievienot ēdamkaroti krējuma.

 

Avots: Putriņgrāmata, Padomu un recepšu grāmata gādīgiem vecākiem, R.: Valters un Rapa, 2008.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Rupja maluma maizes sausiņi - 2.gab
  • Karsts ūens - 4 -5 .ēd. karotes
  • Salds krējums - 1.ēd. karote (pēc vēlēšanās)
  • Ābols vai bumbieris - 1.gab