Zemeņu ievārījums ar mandelēm un liķieri

FOTO: Shutterstock.com


Sastāvdaļas:

  • zemenes - 1 kg;
  • cukurs - 800 g;
  • mandeles - 80 g;
  • Amaretto liķieris - 1 ēd.k. karote.

 

Pagatavošana:
Ogas šķiro un mazgā. Tad zemenes pārber ar cukuru un atstāj uz 1 stundu. Mandeles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm. Tad ūdeni nolej, mandeles atdzesē, bet no kauliņiem noņem miziņu.
Zemenēm, kas pārkaisītas ar cukuru, pievieno mizotas mandeles un visu samaisa.
Liek uz lēnas uguns, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra apmēram 15 minūtes.
Tikai minūti pirms vārīšanas beigām pievienojiet liķieri. Lej sterilās burkās un aizvāko. 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas