Dzemdību atsāpinātājs Mama TENS

Mama TENS ir ierīce dzemdību sāpju mazināšanai. Dzemdību laikā noritošās sāpēs parasti sākas ar pirmajām kontrakcijām vai arī kad grūtniecei sāk vērties dzemdes kakls. Tad pakāpeniski sāpes pieaug, kamēr dzemdes kakls ir pilnībā atvēries. Līdz tam tiek izjustas dažāda veida un intensitātes sāpes, taču mūsdienu tehnoloģiju laikā ir radīts Mama TENS, kas var palīdzēt atvieglot šīs sāpes. Mama TENS ierīce to veic, sūtot dažādus signālus atkarībā no dzemdību posma.

 

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 


Pirms 11 gadiem, kad gaidīju savu meitiņu Mariju, gatavojos dzemdībām – lasīju grāmatas, gāju uz grūtnieču jogu, plānoju ūdens dzemdības. Tomēr, dzemdībām sākoties sapratu, ka sāpes ir pārņemušas manu ķermeni un nevaru domāt ne par pareizu elpošanu, ne gurnu apļošanu. Muguras sāpes bija milzīgas. Dzemdes kakls nevērās, sākās stimulēšana, izvēlējos epidurālo anestēziju. Dzemdības ilga 17 stundas, par ūdens dzemdībām nevarēja vairs būt runa. Pēc epidurālās anestēzijas dzemdes kakls no 4 centimetriem stundas laikā atvērās līdz 10 un pirmo reizi ieraudzīju savu mazo meitiņu. Sapratu, ka muguras sāpju dēļ, nevarēju atbrīvot savu ķermeni un realizēt savas vēlamās dzemdības. 


Pēc  9 gadiem gaidīju savu dēliņu Robertu. Šoreiz sapratu, ka pati vēlos būt savu dzemdību „karaliene”, vēlos maksimāli dabīgas dzemdības, piedalīties tajās bez epidurālās anestēzijas. Gāju uz dzemdību kursiem Māmiņu klubā, lasīju Lindas Rozenbahas „Gaidības un radības ar prieku”, uzrakstīju savu dzemdību plānu. Sāku meklēt dabīgās dzemdību atsāpināšanas metodes. Internetā atradu informāciju par dzemdību atsāpinātāju Mama TENS  (www.tenscare.co.uk), kuru plaši izmanto Lielbritānijā – 20% dzemdībās, Nīderlandē, Kanādā un citur.

 

https://www.youtube.com/embed/bP8rTChNb-Q

 

 

Mama TENS dzemdību atsāpinātājs ir izstrādāts sadarbībā ar Lielbritānijas vecmāšu asociāciju. Latvijā uz to brīdi piedāvājuma nebija. Metode TENS  darbojas caur ādu, ne invazīvi, tā ir transkutāna elektriska nervu stimulācija. Nolēmu iegādāties aparātu un izmēģināt pati savās ilgi gaidītajās dzemdībās. Saņēmu aparātu, izlasijām ļoti vienkārši saprotamu Mama TENS Mytime lietošanas  instrukciju, izmēģinājām 37 grūtniecības nedēļā. Uzliekot 4 elektrodus un ieslēdzot aparātu sajutu patīkamu, viegli masējošu sajūtu muguras lejas daļā – sapratu – jā, šī būs mana īsta metode manās dzemdībās! Pienāca LIELĀ diena! Nogāja ūdeņi, lūdzu, lai vīrs man uzlīmē 4 elektrodus uz muguras un ieslēdzu pirmajā A režīmā. Izvēlējāmies doties uz Rīgas Dzemdību namu, kur sagaidīja ļoti jauks personāls – pastāstīju par savu vēlmi lietot Mama TENS Mytime aparātu līdz pat bērniņa piedzimšanas brīdim. Personāls bija pretīmnākošs un ieinteresēts mana dzemdību „palīga” izvēlē. Jau iepriekš biju sazinājusies ar ražotāju, kurš apstiprināja, ka sirdstoņu noteikšanu Mama TENS neietekmē.

 


Dzemdības turpinājās savu gaitu, izvēlējos stiprākus impulsus kontrakciju laikā un vājākus intervālu laikā. Brīvi staigāju pa ģimenes palātu, apļoju gurnus, dziedāju, darbojos ar savu Mama TENS aparātu un gaidīju tikšanos ar savu mazulīti. Šīs dzemdības bija skaistas un vieglas, pateicoties tam, ka pilnīgi spēju atbrīvot savu ķermeni kontrakciju laikā, ļaujot dzemdes kaklam atvērties līdz 10 centimetriem 4 stundu laikā.

 

Reklāma
Reklāma


Tā kā abi ar vīru vadām ģimenes uzņēmumu, kas nodarbojas ar medicīnas preču pārdošanu un nomu, tad izlēmu piedāvāt arī Latvijas topošajām māmiņām iespēju izmantot dabīgo dzemdību atsāpinātāju Mama TENS un Mama TENS Mytime savās dzemdībās nomājot to pie mums: SIA Remedine, Rīgā Grebenščikova iela 1 - 101.

 

Vairāk informācija šeit un internetveikalā.

 

Kā darbojas Mama TENS dzemdību atsāpinātājs?
1) Bloķē sāpju signālu pārvadi no nervu galiem uz CNS. 
2) Stimulē ķermeņa dabisko sāpju mazinātāju (endorfīnu) izdalīšanos. Izdalās 40 minūšu laikā, darbojas vairākas stundas pēc terapijas beigšanas, efekts darbojas vienā segmentā  uz muguras apakšējiem skriemeļiem.


Kā lietot?
Četri pašlīmējoši elektrodi tiek pielīmēti uz muguras, kā redzams fotogrāfijā (divi zem krūštura līnijas, 2 krustu rajonā).


Kāpēc izvēlēties Mama TENS un Mama TENS MyTime?
1) Drošs māmiņai un bērnam
2) Neinvazīvs
3) Rekomendē vecmātes un ginekologi
4) Viegli lietojams
5) 9 no 10 māmiņām Lielbritānijā atzīst, ka TENS ir palīdzējis mazināt dzemdību sāpes
6) Dzemdību laikā grūtniece var regulēt impulsu intensitāti un brīvi staigāt
7) Var lietot pēcdzemdību periodā muguras sāpju gadījumā


Kad nelietot?
1) Pirmajās 26 grūtniecības nedēļās
2) Grūtniecības periodā un dzemdību laikā nelikt uz vēdera
3) Ja jums ir elektrokardiostimulators 
4) Ja jums ir vai jebkad ir bijušas sirds ritma problēmas
5) Ja jūs ciešat no akūta uzbudinājuma stāvokļa
6) Ja jūs slimojat ar jebkādu infekcijas slimību vai audzēju
7) Vadot transportlīdzekli, braucot ar velosipēdu vai strādājot ar kādu iekārtu

Kur saņemt un cik maksā?
Dzemdību atsāpinātāja Mama TENS nomas cena ir 42 EUR par 6 nedēļām.

 


Saņemt varat mūsu birojos:
- Rīgā: Grebenščikova iela 1-100, Rīga, LV-1003 (VC4 Diagnostikas centrs). Tel. 28617076.
-  Liepājā: Pļavu iela 17-202, Liepāja, LV-3411, Tel. 28617076.