Saldie brokastu mafini

Šie vienkāršie mafini ar musli un pekanriekstiem būs tieši laikā ātrām brokastīm - tos vari pagatavot jau iepriekšējā vakarā, lai no rīta brokastis nav jāgatavo.

FOTO: Shutterstock.com

  • 150g muslis
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 160g miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 250ml saldināta sojas piena
  • 1 nomizots un sarīvēts ābols
  • 2 ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļas
  • 3 ēdamkarotes riekstu sviesta
  • 50g pekanriekstu (vai jebkuru citu riekstu pēc izvēles)

Pagatavošana:

  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. 
  • Bļodā 100g musli sajauc ar cukuru, miltiem un cepamo pulveri.
  • Atsevišķi sajauc pienu, ābolu, eļļu un 2 ēdamkarotes riekstu sviesta, tad pievieno sausajām sastāvdaļām.
  • Mīklu lej formiņās.
  • Sajauc atlikušo musli ar cukuru, riekstu sviestu un pekanriekstiem, un kārto uz mafiniem.
  • Cep 25-30 minūtes vai tiklīdz mafini ir pacēlušies un apbrūnējuši.
  • Tos var mēnesi uzglabāt saldētavā un ēst brokastīs, kad neko negribās gatavot. Pirms pasniegšanas uzsilda tos cepeškrāsnī.

 

No: BBC good food

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas