Šokolādes kēksiņi, kurus Tu gribēsi saukt savā vārdā

Super garšīgi kēksiņi, brauniji vai kūciņas – pieturies pie receptes un iznāks 100% gadījumu! Recepti no Amerikas atveda mana draudzene un adaptēja to vietējām mērvienībām. Receptes veiksmes noslēpums slēpjas noteiktā šokolādes veidā!

Kēksiņi, kas sanāks vienmēr, ja pieturēsies pie receptes

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kēksiņi, kas sanāks vienmēr, ja pieturēsies pie receptes

Manu draudzeņu vidū jau ir izcēlušies strīdi, kam pieder šī recepte. Kāds tos manā paziņu lokā sauc par “Tijas braunijiem”, bet kāds cits – par “Ivetas kēksiņiem”. Izcep šo gardumu arī tu un iemanto labas saimnieces slavu!

 

Sastāvdaļas:
Sviests – 150 g
Cukurs – 12 ēdamkarotes
Melnā šokolāde – 100 gramu
Olas – 3 gab.
Kakao pulveris (bez cukura) – 2 ēdamkarotes ar kaudzi
Milti – 3 ēdamkarotes

 

Reklāma
Reklāma

Receptes gaita:
- bļodā vai katliņā uz mazas uguns izkausē sviestu
- pakāpeniski pievieno cukuru, pēc tam šokolādi. Maisi, līdz viss izkūst
- noņem katliņu no plīts, un, caur sietiņu sijājot, pievieno miltus un kakao. Visu rūpīgi samaisi
- iespējams, šajā brīdī būs vēlme pievienot vēl miltus, jo mīkla šķitīs pārāk šķidra – nedari to!
- nedaudz uzgaidi, lai mīkla atdziest
- vienu pa vienai pievieno olas, t.i., pievieno olu mīklai – samaisi (un tā ar visām olām)
- mīkla gatava. Tai ir jābūt pašķidrai
- pildi mīklu 12 kēksiņa formiņās
- pēc vēlmes izdekorē ar konditorejas skaidiņām
- cep 20 minūtes 190 oC. Gardums ir gatavs, kad tam ir saplaisājusi virskārta, bet droši vari paļauties uz noteikto cepšanas laiku un režīmu.

 

Īstā un vienīgā
Praksē vairākkārtīgi pārbaudīts, ka īstā šokolāde ir izšķirošā šo brauniju pagatavošanā. Vislabākā būs "Laima" 70% vai 87% rūgtā šokolāde.