Kā apēst garneles? 10 lieliskas un vienkāršas receptes

 23. februāris 2020 19:20 mammamuntetiem.lv Recepte

Garneles ir vēžveidīgie, kas ir plaši izplatīti visā pasaulē - gardas un viegli pagatavojamas. Piedāvajam 10 receptes, kas noderēs gan steidzīgām darba dienu vakariņām, gan greznām brīvdienu pusdienām.



Foto: Shutterstock.com

Restorānu ēdienkartēs shrimp norāda uz maza izmēra garnelēm, bet prawn – uz liela izmēra garnelēm.


Pareizi pagatavotas garneles ir mīkstas, taču tās ļoti viegli var pārvērst gumijā. Lai tas nenotiktu, nevajag garneles pakļaut termālai apstrādei ilgāk par pāris minūtēm, un tās jānoņem no uguns tiklīdz gaļa no puscaurspīdīgas kļūs balta.

Vērts zināt! Angļu valodā garneles apzīmē ar diviem vārdiem – prawn un shrimp. Restorānu ēdienkartēs shrimp norāda uz maza izmēra garnelēm, bet prawn – uz liela izmēra garnelēm. 




0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas