Biezpiena bumbiņas jeb pončiki - saldais

 07. februāris 2013 19:00 Recepte

Bumbiņas vāri eļļā, pārkaisi ar pūdercukuru.



Foto: Shutterstock.com

Grūti atrast bērnus, kam šīs biezpiena bumbiņas nekūst mutē:)


 

Sastāvdaļas:

800 g biezpiena
1 glāze cukura
2 vai 3 glāzes miltu
3 olas
1/2 tējkarotes sodas
nedaudz vaniļas cukura
eļļa cepšanai
pūdercukurs bumbiņu pārkaisīšanai
 
Pagatavošana:
1. Biezpienam pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru un visu samīca. Pēc tam pieber miltus un sodu. Miltu daudzumam jābūt tādam, lai mīkla būtu stingra un no tās varētu izveidot glītas bumbiņas. Veidojot bumbiņas, jāņem vērā, ka mīkla nedaudz līp pie rokām, tāpēc rokas ieteicams ieziest ar miltiem. Uz šķīvja vai dēlīša, kur tiks liktas izveidotās bumbiņas, uzkaisa miltus. Bumbiņām jābūt ne visai lielām.
2. Katliņā uzkarsē eļļu, bet jāatceras, ka tā nedrīkst vārīties. Kad eļļa pietiekami uzkarsusi, katlā liek bumbiņas.
Lai bumbiņas vienmērīgi apceptos, tās pagroza ar dakšiņu. Cep, līdz bumbiņas kļūst zeltaini brūnas.
3. Bumbiņas liek uz šķīvja (ja nav sietiņa, tad tās ērti var izņemt ar putu karoti), kas izklāts ar virtuves papīra dvieli, lai liekā eļļa sasūcas papīrā.
4. Kad bumbiņas atdzisušas, tās pārkaisa ar pūdercukuru.
 



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas