Rauga mīklas pončiki

Pončiki nav diezin cik veselīgi, tomēr ļoti garšīgi - bērnu dienu garšu atmiņas. Es nolēmu izmēģināt rauga mīklas pončikus. Gatavošana ir ļoti vienkārša, tikai prasa mazliet laika - gan gatavošanai, gan virtuves uzkopšanai. 

Latviešu virtuļi!:) Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Latviešu virtuļi!:) Autores foto.

 

Sastāvdaļas:

* 25g svaiga rauga

* 200ml piena

* 2 olas dzeltenumi un 1vesela ola

* šķipsniņa sāls

* 8 ēd.k cukurs, bet var arī vairāk vai mazāk

* 500g milti aptuveni

* vai nu vanilīns, vai citrona miziņa, vai kāds alkohols, piemēram rums, konjaks.

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:

Siltā pienā izšķīdinam raugu,pievievojam 1 ēd.k cukuru un 1 ēd.k miltus,visu izmaisam.Taruciņu pārklājam ar pārtikas plēvi un atstājam raudzēties 10 minūtes.

Olas dzeltenumus viegli sakuļam ar atlikušo cukuru,sāli,pievienojam ieraugu,tad lēnām maisam iekšā miltus.Mīklai jāsanāk tādai,lai nelīp pie rokām,jo vēlāk tā būs jārullē. Liekam mīklu trauciņā,pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltumā raudzēties uz 1 stundu.





Šādi mīkla izskatās jau uzrūgusi.Izrullējam un ar glāzi izspiežam aplīšus,kuriem ar vēl mazāku glāzi izspiežam vēl aplīšus,lai izveidojas gredzentiņi. Uzkarsējam eļļu ap 0,5l un liekam tajā gredzentiņus.Eļļai jābūt ļoti karstai,kā ieliek gredzentinu tas automātiski paceļas augšā.Cepam no abām pusēm brūnus,tumši brūnus.


Jo plānāki un mazāka izmēra poņčiki,jo ātrāk izcepas. Gatavos poņčikus liekam uz papīa dvieļa,lai eļļa notek.tad liekam traukā un pārkaisam ar pūdercukuru.




 

Sastāvdaļas

  • Milti
  • Raugs
  • Olas
  • Cukurs
  • Eļļa
  • Piens