Ceptu ābolu putriņa. Recepte mazulim

 21. novembris 2012 19:00 Recepte

 1 porcijai no 7 mēnešu vecuma 


Foto: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/


Gatavošana: 30 min 185 kcal, 2 g olbaltumvielu, 8 g tauku, 26 g ogļhidrātu

Sastāvdaļas:

1 salds ābols,

2 sausie cepumi,

1 tējk. sviesta (8 g)

 

Gatavošana:

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai (līdz 180 °C gaisa cirkulācijas krāsnī). Krāsns restītes pārklāj ar alumīnija foliju. Ābolu nomazgā un uzliek uz restītēm. Ievieto krāsns vidusdaļā un cep 15-20 minūtes. Ar karotīti atdala mīkstumu no miziņas.

2. Cepumus ieliek polietilēna maisiņā un ar mīklas veltni sadrupina. Samaisa ar sviestu un āboliem. Ja putriņa ir par stingru, iemaisa nedaudz vārīta ūdens.
 
PADOMS: IZMANTOJIET PILNGRAUDU PRODUKTUS Laikus pieradiniet mazuli pie pilngraudu cepumiem un sausiņiem, jo tajos ir vairāk vērtīgu balastvielu, vitamīnu un minerālvielu nekā parastajos produktos.
 
 
Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs