Zemeņu un Campari bole

 28. jūnijs 2012 22:00 Recepte

Zemenes un baziliks ir klasiskas boles sastāvdaļas. Ja gribi raibāku garšu, daļu zemeņu vari aizstāt ar svaigām avenēm – arī ar tām baziliks sader ļoti labi.



Bole bez alkohola nav bole. Foto: Imants Ķīkulis


10 personām

Gatavošana 15 minūtes plus ievilkšanās
 
Sastāvdaļas:
750 g zemeņu
2 ēdk. cukura
350 ml Campari
2 pudeles šampanieša
1 l tonika
1 apelsīns
1 maza buntīte bazilika
 
Gatavošana:
Zemenes nomazgā, notīri, nosusini un pārgriez uz pusēm, lielākās sagriez četrās daļās. Pārber ar cukuru un ļauj 10 minūtes pastāvēt. Pielej Campari un ½ l tonika un atstāj, lai četras stundas ievelkas. Apelsīnus sagriez plānās šķēlītēs, baziliku nomazgā, nosusini un noplūc lapiņas. Pirms pasniegšanas pielej ļoti aukstu atlikušo toniku un šampanieti, pievieno apelsīna šķēlītes un bazilika lapiņas.
 
 Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/7/8



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas