Vecais labais uzpūtenis (gatavošana pa soļiem)

 15. aprīlis 2011 19:00 Recepte


Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija


0.5 l ūdenī ieliekam kādu ievārījumu. Izmaisām, uzvāram, pagaršojam vai pietiekami. Izkāšam caur sietiņu, jo biezumi mums nav nepieciešami.
Nokāstu ievārījumūdeni liekam vārīties, pievienojam 4 ēd.k mannā nepārtraukti maisot.Turpinām maisīt, līdz mannā uzbriest.


Šādi izskatās mana mannā putra. Bieza, bet tekoša. Es nemaz negaidīju, lai atdziest un sāku putot. Putoju, līdz masa paliek gaiša un palielinās apjomā, aptuveni divas reizes.

Putošanas laiks varētu būt ap 20 minūtēm, kamēr putoju, tikmēr arī atdziest un paliek gaisīga masa.

Pasniedzam ar pienu.


Sastāvdaļas

1. Manna
2. Piens
3. Ievārījums
4. Ūdens



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Kategorijas