Kartupeļu un sēņu zupa

 14. septembris 2009 22:35 Recepte


Foto: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/


Cūkas gaļu (svaigu, sālītu vai dūmotu) sagriež steinīšos, apcep, pievieno sasmalcinātas sēnes, sīpolus, tomātu biezeni un maisot visu apcep. Tad pielej verdošu ūdeni, pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus, sāli, piparus, lauru lapas un vāra. Pasniedzot zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem lokiem, pieliek skābu krējumu.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Cūkas gaļa
150 g
2. Ūdens
80 g
3. Vārītas vai sālītas sēnes
200 g
4. Kartupeļi
400 g
5. Sīpoli
400 g
6. Tomātu biezenis
30 g
7. Pipari, lauru lapas
8. Sāls, skābs krējums, loki



0 Pievienot komentāru

Kategorijas