Plāceņi

 02. jūlijs 2009 9:00 Recepte  skatījumi: 4647



Krāsns temperatūra 220 C 

1. Ieslēdz cepeškrāsni. Miltus iesijā lielā bļodā, lai neveidotos kunkuļi. Pievieno sāli.  2. Sviestu sagriež kubiņos. To sajauc ar miltiem, berzējot pirkstos, līdz maisijums atgādina smalkas maizes drupatas. 3. Maisot pievieno cukuru. Tad pakāpeniski pielej pienu, iemaisot to miltos ar nazi. 4. Rokas apkaisa ar miltiem un mīcot izveido mīklas bumbu. Ja maisijums šķiet par sausu, pievieno vēl vienu tējkaroti piena. 5. Apbārsta ar miltiem darba virsmu un mīklas rulli. Mīklu veltnē, līdz tā kļuvusi apmēram 2 cm bieza. 6. Ar apaļu cepumu formu vai krūzīti izgriež no mīklas aplīšus. Atgriezumus saspaida un vēlreiz izveltnē. 7. No mīklas izgriež tik daudz aplīšu, cik vien iespējams. Tad tos uzliek uz ietaukotas cepamās plats. 8. Plāceņus cep cepeškrāsns augšdaļā 12-15 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūuni. Pēc tam tos noliek uz režģa atdzist.       (Porcijas atkarībā cik tiek sataisīti aplīši)

Kad Plāceņi izcepti - ja vēlies pārgriez tos uz pusēm uz apzied ar ievārijumu/krējumu un tad atkal saliec kopā :)

Labu apetīti :)

Sastāvdaļas

1. Piens
150 mililitri
2. Pūdercukurs
55 grammi
3. Sviests
55 grammi
4. Cepamo pulveri saturošu miltu
225 grammi
5. Sāls
šķipsniņa


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk