Šogad gaidāmi četri ģimenēm veltīti festivāli – Mātes dienas festivāls, Bērnu dienas festivāls, festivāls vecvecākiem “Zelta ritmi” un Tēva dienas festivāls

Mammām, tētiem, bērniem un vecvecākiem – katram ģimenes loceklim par godu šogad gaidāms savs festivāls. “Šie ir vērtības stiprinoši, izglītojoši un izklaidējoši notikumi, kur katram ir cits vēstījums, tomēr vienojošais faktors – vērtības veidojas ģimenē,” stāsta festivālu rīkotāja, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Ikviens no pasākumiem, kā arī aktivitātes tajos ir pieejamas bez maksas.
Festivālu gads sāksies ar Mātes dienas festivālu. Pasākums notiks sestdien, 11. maijā, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Rīgā, “Hanzas peronā”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Festivālu gads sāksies ar Mātes dienas festivālu. Pasākums notiks sestdien, 11. maijā, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Rīgā, “Hanzas peronā”.

“Ģimene ir katras valsts pamats. Tāpēc ir svarīgi ik gadu godināt ģimenes, veicināt piederību Latvijai un pateikt ģimenēm paldies. Mēs, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, to darām, rīkojot ģimenēm svētku dienas – esam novērojuši, ka daudzām šie festivāli ir jau kļuvuši par viņu ikgadējo tradīciju,” stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa.

 

Mātes dienas festivāls – mammu lutināšanai

 

 

Festivālu gads sāksies ar Mātes dienas festivālu – pasākums notiks otro gadu, un tā mērķis ir sarūpēt svētku un lutināšanas dienu mammām. “Ciemos gaidām dažādu paaudžu mammas un ikvienai – kā topošajām, tā pieredzējušajām – vēlamies ļaut justies īpašai. Pērn ievērojām, ka pasākumā ieradās mammu draudzeņu bariņi, arī mammas ar savām mammām vai vīramātēm,” teic Inga Akmentiņa-Smildziņa.

 

 

  • Pasākuma norises laiks un vieta: sestdien, 11. maijā, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Rīgā, “Hanzas peronā”. Mātes dienas festivāls ir sirsnības un mīļuma pilns pasākums, kur atpūsties no dienas steigas. Tajā gaidāms svētku koncerts, kurā uzstāsies dziedātāja Ieva Kerēvica, deju kolektīvs “Dancis”, aktieris Lauris Subatnieks un citi mākslinieki. Skatuves programmā paredzēta arī ikgadējā Mammu sapulce, kurā sabiedrībā zināmas mammas un speciālisti diskutēs par mammu aktualitātēm. Dienas garumā mammas varēs ļauties sevis lutināšanai, piemēram, bez maksas uzklāt dienas grimu, izbaudīt masāžu, piedalīties dažādās meistarklasēs, degustācijās un darbnīcās. Un jau tradicionāli mammām dāvanā – egļu stādi.

 

Bērnu dienas festivāls – bērnu godināšanai 

 

 

Bērnu dienas festivāls ir bērnus un jauniešus godinoši svētki, atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu un mācību gada noslēgumu. “Šie ir prieka, smieklu un piedzīvojumu pilni svētki, un ar tiem vēlamies uzsvērt: bērns ir vērtība. Iepriekš Bērnu dienas festivāls notika Esena dārzos Pārdaugavā, bet nu tas ir pārcēlies uz Vecrīgu, uz Doma laukumu. Tas nozīmē, ka tradicionālais bērnu un jauniešu lielkoncerts, kurā piedalās vairāk nekā 600 bērnu no visas Latvijas, norisināsies Rīgas sirdī – lielākajā Vecrīgas laukumā,” stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa.  

 

 

Reklāma
Reklāma
  • Pasākuma norises laiks un vieta: sestdien, 1. jūnijā, no plkst. 11.00 līdz 17.00 Vecrīgā, Doma laukumā. Bērnu dienas festivālu vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” rīko ceturto gadu, un tā galvenais notikums ir bērnu un jauniešu lielkoncerts, kurā uzstājas dažnedažādu novirzienu kolektīvi no visas Latvijas – sākot no dejām un dziesmām, beidzot ar cīņu mākslu un komandu sporta paraugdemonstrējumiem. Koncerta noslēgumā uzstāsies grupa “Citi zēni”. Paralēli koncertam ikviens varēs iesaistīties radošās, izklaidējošās un izglītojošās aktivitātēs, kas piemērotas kā maziem, tā lieliem.  


Festivāls vecvecākiem “Zelta ritmi” – iedvesmai dzīvot skaisti ikvienā vecumā

 

 

Festivāls “Zelta ritmi” šogad notiks jau sesto gadu, un tas ir pasākums, kas īpaši veltīts ģimenes vecākajai paaudzei. “Vecvecāki ir ģimenes neatņemama sastāvdaļa, un šis ir vienīgais festivāls Latvijā, kas viņiem veltīts. Pasākums iedvesmo dzīvot skaisti, aktīvi un jēgpilni neatkarīgi no vecuma,” par pasākuma mērķiem stāsta festivāla rīkotāji.

 

 

  • Pasākuma norises laiks un vieta: svētdien, 11. augustā, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Rīgā, skvērā aiz Nacionālā mākslas muzeja. “Zelta ritmu” centrālais notikums ir lielkoncerts, kurā uzstājas vairāk nekā 300 pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēku kolektīvi no visas Latvijas. Koncerts noslēdzas ar zaļumballi, kurā muzicē mērķauditorijai zināmi un iemīļoti muzikanti; pasākumu vadīs dziedošais aktieris Juriss Hiršs un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Paralēli koncertam ir iespēja bez maksas veikt veselības mērījumus, klausīties iedvesmas lekcijas, baudīt gardumus degustācijās, piedalīties loterijā u. c. aktivitātēs.

 

Tēva dienas gājiens un festivāls – tēva nozīmes un atbildības aktualizēšanai

 

https://embed.cloudycdn.services/mamte/media/0v1_td23?player=regular&protocol=hls

 

Tēva dienas gājiens un festivāls Latvijā ir kļuvis par ģimeņu tradīciju, kad ģimenes ar bērniem no visas Latvijas septembra otrajā svētdienā ierodas Rīgā, lai atrakcijām un izklaidēm pārbagātos svētkos dienu pavadītu kopā; festivālu dienas garumā apmeklē vairāk nekā 12 000 ģimenes cilvēku. Pasākums sākas ar tētus godinošu svētku gājienu pa Brīvības ielu. “Tēva dienas festivāls ir nu jau tradīcijām apvīts notikums, un to sākām rīkot, lai Latvijā aktualizētu tēva atbildību un lomas nozīmi bērna un ģimenes dzīvē, vienlaikus nodrošinot iespēju kopīgai Tēva dienas svinēšanai ģimenes lokā,” skaidro Inga Akmentiņa-Smildziņa.

 

 

  • Pasākuma norises laiks un vieta: svētdien, 8. septembrī, no plkst. 12.00 līdz 16.00 Rīgā, Vērmanes dārzā (gājiens sākas no Brīvības pieminekļa plkst. 12.00). Koncertā ir bagātīga skatuves programma, un Vērmanes dārza teritorijā ģimenēm ir iespēja piedzīvot un piedalīties aktivitātēs, kas paredzētas visiem vecumiem – kā ģimenes pašiem mazākajiem, tā vecākajiem, ieskaitot pusaudžus. Tās ir mākslinieciskas darbnīcas, stafetes, paraugdemonstrējumi, izaicinošas atrakcijas, degustācijas un citas aktivitātes, kā arī darbojas brīvdabas restorāni. Arī šogad tētiem dāvanā – ozolu stādi.

 

Informācijai par pasākumu var sekot līdzi ģimenes portālā www.mammamuntetiem.lv, kā arī portāla sociālo tīklu kontos.

Saistītie raksti