5 lietas, ko ikvienam bērnam būtu jādzird no saviem vecākiem

Reizēm ikdienas skrējienā spējam vien parūpēties par ikdienišķiem un sadzīviskiem jautājumiem, tādējādi piemirstot pateikt tos dažus tik svarīgos vārdus, ko nepieciešams no saviem vecākiem dzirdēt ikvienam bērnam. 

Vārdi var bērnu graut, bet var arī stiprināt.

FOTO: Shutterstock.com

Vārdi var bērnu graut, bet var arī stiprināt.

"Tu esi gudrs, skaists un talantīgs!"

Šī ir frāze, kuru nepieciešams teikt ikvienam bērnam. Šīs frāzes veicina bērna veselīgas pašapziņas un tik nepieciešamās pašcieņas veidošanos, kas palīdzēs tikt galā ar pasaules mestajiem izaicinājumiem. Uzklausot šos vārdus, kautrīgs bērns var kļūt pārliecinātāks.

 

“Labs darbs, labi izdarīts!”

Ikvienam ir nepieciešama atzinība un pozitīvs novērtējums. Jo īpaši bērniem. Caur šādām frāzēm bērns mācās, ka arī viņš ir spējīgs un varošs. Ka viņš var izdarīt labi, tādējādi gūstot spēku un iedvesmu jauniem darbiem. 

 

“Esi uzmanīgs!”

Ir bērni, kuri jau no dabas ir piesardzīgāki, bet ir bērni, kuri ir var pārgalvīgi skriet pāri ielai, neskatoties ne pa labi, ne pa kreisi. Kā vecākiem, mums nevajadzētu izraisīt bailes mūsu bērnos, bet ir svarīgi iemācīt atvasēm, ka ir svarīgi rūpēties par savu veselību un drošību. 

 

Reklāma
Reklāma

“Šī ir lieliska diena!”

Ir svarīgi, lai vecāki dod bērnam apliecinājumu, ka laiks, kas pavadīts ar viņu kopā, ir patiešām brīnišķīgs. Tas māca arī baudīt to brīdi, ko piedzīvojam, ka arī tagad ne ir ļoti skaista, ne tikai gaidāmā nākotne.  

 

“Es tevi mīlu!”

Šie trīs vienkārši vārdi uz bērna personību var atstāt ļoti dziļu iespaidu.  Jūs varat parādīt saviem bērniem tik daudzos veidos, kā jūs viņus mīlat. Bet, dzirdot vārdus, "es tevi mīlu", mazinās šaubas, ja tādas ir bijušas, un pasaules apziņa veidojas daudz stabilāka un drošāka.

 

Avots: https://blogs.babycenter.com

Saistītie raksti