Ko darīt skolēnu pavasara brīvlaikā? 8 idejas jēgpilnai laika pavadīšanai

Skolēnu pavasara brīvlaiks jau klāt! Tas vecākiem rada jautājumu, kā bērnus nodarbināt, lai viņi bezjēdzīgi neklīstu pa ielām vai “nesēdētu” viedierīcēs. Esam apkopojuši idejas jēgpilnai laika pavadīšanai.
Melngalvju nama lielformāta spēļu piedāvājuma klāstā būs tādas spēles kā “Cirks”, “Domino”, “Klasītes”, “Dambrete”, “DubulTO”, “Sporta spēle”, Atmiņas spēle” un “Balansa bumbu kaujas”.

FOTO: Publicitātes foto

Melngalvju nama lielformāta spēļu piedāvājuma klāstā būs tādas spēles kā “Cirks”, “Domino”, “Klasītes”, “Dambrete”, “DubulTO”, “Sporta spēle”, Atmiņas spēle” un “Balansa bumbu kaujas”.

Lielformāta spēles Melngalvju namā

No 11. līdz 17. martam katru dienu pulksten 10–17 Melngalvju namā būs iespējams uzspēlēt gan klasiskās un visiem zināmās spēles, tādas kā “Cirks” un “Domino”, gan jaunākas un mazāk pazīstamas. Spēļu spēlēšana ir bez maksas un iekļauta apmeklējuma laikā, jāiegādājas tikai ieejas biļete Melngalvju namā. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja ir bez maksas.

 

Riteņbraukšanas sezonas atklāšana

Pavasara brīvlaiks ir īstais brīdis, lai no velosipēdiem notrauktu putekļus un atsāktu izbraucienus pa mīļākajiem maršrutiem. Pirms došanās ceļā gan nevajadzētu aizmirst veikt divriteņu apkopi. Pārliecinieties, vai riepas un citas detaļas pēc ziemas pārtraukuma ir braukšanas kārtībā! Maršrutu idejas meklē šeit.

 

Izlaušanās spēle Jaunmoku pilī

Pavasara brīvlaikā Jaunmoku pils aicina iesaistīties putnu vērošanā, izzinošā ekskursijā pilī, zāļu tēju degustācijā, orientēšanās spēlēs un izlaušanās spēlē. 

  • Ceturtdien, 14. martā, pulksten 14 un sestdien, 16. martā, pulksten 14.30 risināsies dabas izpētes programmas “Jaunmoku pils parka un putnu stāsti” pasākums ar putnu vērošanas aktivitātēm. 
  • Piektdien, 15. martā, pulksten 14 notiks ekskursija Meža muzejā un orientēšanās spēle pilī. 
  • Svētdien, 17. martā, pulksten 14 atvērtās Vēstures ekskursijas laikā kopā ar pils dāmu varēs iepazīt Jaunmoku pils vēsturi un jūgendstila interjera ekspozīcijas, kā arī interaktīvās Meža muzeja ekspozīcijas. 

Visu brīvlaika nedēļu skolēniem kopā ar ģimeni un draugiem pieejama izzinoša un aizraujoša izlaušanās spēle “Zaļā meža melnie stāsti”.

 

Jaunmoku pilī notiks izlaušanās spēle, kurā spēles dalībniekiem jārisina interesanti uzdevumi, lai izglābtu cilvēku radītajos atkritumos sagūstītos meža iemītniekus un paši izkļūtu no alas. Publicitātes foto.

 

Nakts pārgājiens

Baudiet dabas skaistumu un skaņas tumsā! Paņemot līdzi lukturīšus, dodieties vēlā vakara vai nakts pārgājienā sev zināmā apkārtnē, iededziet ugunskuru un baudiet mirkļa burvību.

 

Reklāma
Reklāma

Pēc vētras atjaunotais Tērvetes dabas parks

Līdz ar pavasara iestāšanos rosība sākusies arī dabas parka “Tērvete” pasaku zemē. Martā pasaku tēli aicina piedalīties putnu būru gatavošanas meistardarbnīcā. Rūķi dalīsies zināšanās, kāds ir pareizi gatavots būris, kādas mēdz būt biežāk pieļautās kļūdas. Pagatavotos būrus varēs ņemt līdzi. Rūķu sētā kursies ugunskuri, un uz dzīvās uguns būs iespējams uzcept desiņas vai citus gardumus.

 

Tie, kas vēlas baudīt skaisto Zemgales ainavu, aicināti uzkāpt 39 metrus augstajā koka skatu tornī. Publicitātes foto.

 

Piklbola spēle

Piklbols ir ātra spēle, kas apvieno tenisa, badmintona un galda tenisa elementus. Tas ir visstraujāk augošais sporta veids ASV un citur pasaulē. Ar to aizrāvās arī aktieris Metjū Perijs. Lai arī piklbola vēsture sākās 1960. gadā, tā popularitāte pieauga Covid-19 laikā, kad cilvēkiem bija nepieciešamas drošas fiziskās aktivitātes un socializēšanās. Tam nav nepieciešams daudz aprīkojuma un to ir ļoti viegli iemācīties un spēlēt. Vairāk var uzzināt šeit

 

Mazo pavāru skoliņa

Mazo pavāru skoliņas mērķis ir caur ēst gatavošanu ļaut bērniem iepazīt un iemīlēt veselīgu uzturu. Nodarbībās bērni darbojas kopā ar vadītāju Lauru Grēviņu, bez vecāku klātbūtnes. Vairāk var uzzināt šeit.

 

Virtuālās ekskursijas muzejos

Izmēģiniet virtuālās ekskursijas uz muzejiem, dabas rezervātiem vai citām interesantām vietām visā pasaulē ar interneta palīdzību. Virtuāli var apskatīt, piemēram, Rundāles pili, ko pēc tam ieplānot apskatīt arī dabā. 

 

Rakstā izmantotas idejas, ko piedāvā “Multimetode – bērnudārzs un zinību centrs” kopā ar privātās pirmsskolas izglītības iestādi “Māja”, Tērvetes dabas parka Informācijas centrs, Jaunmoku pils un Melngalvju nama pārstāvji.

Saistītie raksti