10 vietas Kurzemē, kur noteikti ir vērts aizvest bērnus

Kurzeme ir bagāta ne vien ainaviskām vietām, kas liek elpai aizrauties, bet arī interesantiem muzejiem un savdabīgiem aktīvās atpūtas piedāvājumiem. Ja šovasar plāno doties izbraucienā pa šo Latvijas daļu, savā maršrutā noteikti iekļauj daļu no šiem tūrisma objektiem!
Ko redzēt ar bērniem Kurzemē

FOTO: Shutterstock.com

Ko redzēt ar bērniem Kurzemē

Liepāja

  • Leļļu mākslas un dizaina muzejs

Leļļu mākslas un dizaina muzejs ir viens no jaunākajiem tūrisma piedāvājumiem vēju pilsētā, ko vēl nav paspējuši apskatīt pat daudzi vietējie. Pamatekspozīcijā atspoguļota 19. un 20. gadsimta leļļu, rotaļlietu un sadzīves priekšmetu vēsture. Papildus te ir iekārtotas trīs izstāžu zāles, kurās tiek eksponēta laikmetīgā māksla.

Atrodas: Liepājā, Zivju ielā 3.

Darba laiks: atvērts no otrdienas līdz sestdienai pulksten 12–18, svētdien – pulksten 12–15.

Ieeja: pieaugušajiem – 5 eiro, skolēniem, pensionāriem – 2 eiro, ģimenes biļete – 10 eiro.

Foto no liepaja.travel

 

 

  • Hoijeres kundzes viesu nams

Viena no brīnišķīgākajām vietām, kur iepazīt vēsturi, ir Hoijeres kundzes viesu nams jeb 17.–19. gadsimta interjera muzejs. Ieraugot, cik mazus apavus un apģērbus savulaik valkājuši cilvēki, cik īsas bijušas viņu gultas, daudziem acis pārsteigumā ieplešas. Tomēr visvairāk laika bērni (un arī pieaugušie) šeit parasti pavada bērnistabā. Pēc vēstures izzināšanas uz vietas var apēst arī kādu gardu kūkas gabalu un iedzert “kafeju” 20. gadu stila kafejnīcā, kas iekārtota muzeja otrajā stāvā, vai ieturēt maltīti 17. gadsimta stilā pirmā stāva krogū.

Atrodas: Kungu ielā 24, Liepājā.

Darba laiks: vasaras mēnešos atvērts no otrdienas līdz svētdienai pulksten 10–18, pārējā laikā – no trešdienas līdz svētdienai pulksten 10–18.

Ieeja: 3 eiro, bet ģimenes biļete (2 pieaugušie+2 bērni) maksā 5 eiro.

Foto – Ilze Šķietniece

 

 

Dienvidkurzemes novads

  • Mini zoo “Atomi”

Uz mini zoo “Atomi” ir vērts aizbraukt gan vasarā, gan ziemā un kopā ar jebkura vecuma bērniem. Visiem patiks pabarot ar burkāniem vai graudiņiem, kas nopērkami uz vietas, ēzeļus, lamas, trušus un nutrijas. Tas sagādās daudz prieka un smieklu! Bet no strausiem gan jāuzmanās! Te var apskatīt arī murkšķus, mangustu, cēlos un daudzus citus dzīvniekus. Teritorijā pieejams arī saimnieku pašu rokām veidots rotaļu laukums. 

Atrodas: Nīcas pagasta “Atomos”.

Darba laiks: no maija līdz septembrim atvērts katru dienu no pulksten 10–18, pārējā laikā – no pulksten 11–17.

Ieeja: pieaugušajiem – 5 eiro, bērniem (3–16 gadi) – 3 eiro, bērniem ar īpašām vajadzībām (līdz 18 gadiem) – bez maksas. Norēķināties iespējams tikai skaidrā naudā.

Foto – no atomi.lv

 

 

  • Lielbātas avots

Vai jums garšo dzeramais ūdens “Lielbāta”? Ja atbilde ir apstiprinoša, tad interesanti varētu būt redzēt, no kurienes tad tas nāk. Avots atrodas gleznainā vietā, blakus Lielbātas pilij. Tas ir lielākais Latvijas dzidravots ar bioloģiski aktīvu ūdeni. Tam iespējams brīvi piekļūt un, ja ir vēlme – ūdeni sapildīt līdzpaņemtos traukos. Turpat tapuši divi mākslīgi veidoti ūdenskritumi. Viens no tiem ir kļuvis par Latvijas augstāko mākslīgi veidoto ūdenskritumu – augstums sasniedz 4,20 metru.

Foto – no liepaja.travel

 

 

  • Piedzīvojumu parks “Lauku kūrorts”

Aktīvās atpūtas vieta visai ģimenei. Drosmīgākie var doties pašu saimnieku radītā šķēršļu trasē, izmēģināt trošu nobraucienu vai pabraukāt ar kvadricikliem. Vēl šeit pieejams disku golfs, kas ātri vien iedzen azartā, lāzertags, SUP dēļi un veikbords. Mierīgākas atpūtas cienītāji var doties pastaigā pa 1,5 kilometru garu taku vai ieturēt maltīti krodziņā. Te vienmēr valda lieliska atmosfēra un salīdzinoši liels miers.

Atrodas: “Ūdensrozes”, Kazdangas pagasts.

Sīkāka informācija: www.laukukurorts.lv.

Foto – Ilze Šķietniece

 

 

Reklāma
Reklāma

Ventspils

  • Zinātnes centrs “Vizum”

Salīdzinoši jauna vieta Kurzemē ir zinātnes centrs “Vizium”. Tajā skolēniem un arī viņu vecākiem iespējams saistošā veidā iepazīt zinātni, matemātiku, tehnoloģijas un inženierzinības. Viena no mīļākajām vietām bērniem ir istaba, kur nedrīkst pieskarties lāzerstariem, citādi spēle beidzas. Par atsevišķu samaksu var piedalīties zinātnes šovos un radošajās darbnīcās. Pirmsskolas vecuma bērniem tikmēr ir iespēja parotaļāties “Mazo pētnieku galerijā”. Un vēl – ikvienam interesantam katru dienu bez maksas ir pieejama skatu platforma uz ēkas jumta. Tā dos iespēju pavērties uz Ventspili no 30 metru augstuma!

Atrodas: Rūpniecības ielā 2, Ventspilī

Darbalaiks: no pirmdienas līdz sestdien pulksten 10–19, svētdien – no pulksten 10–17.

Ieeja: pieaugušajiem – 15 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 5 eiro, bērniem (3–6 g.) – 2 eiro, pieejamas arī ģimenes biļetes. 

Foto – no Facebook

 

 

Talsi 

  • Keramikas darbnīca “Ciparnīca”

Šī keramikas darbnīca atšķiras no daudzām citām, ko ierasts redzēt. Šeit jūtama mūsdienīga aura, un tāds ir arī saimnieku domāšanas veids. Viņi piedāvā iegādāties brīnumskaistus traukus, redzēt, kā no māla pikas top sadzīvē noderīgi priekšmeti, un arī pašiem izmēģināt to paveikt. Bērniem tas noteikti patiks! 

Atrodas: Lielā ielā 30, Talsos.

Darba laiks: nav strikti noteikts.

Foto – no Facebook

 

 

Talsu novads

  • Kolkas rags

Iespēja dzīvē redzēt un stāvēt vietā, kas Latvijas kartē izskatās pēc mazas spicītes, ko no abām pusēm apskalo jūra, noteikti ir garā ceļa vērta! Turklāt – turpmāk dabaszinību, ģeogrāfijas un citās stundās, kur mēdz pieminēt Latvijas tālako ziemeļu punktu, bērniem uzreiz būs priekšstats, par ko ir runa. Turklāt – ja paliksiet ilgāku laiku, būs iespēja vērot gan saullēktu, gan saulrietu jūrā. Baudīt ūdenspriekus šajā vietā gan nav ieteicams, jo nezinātājiem tas var būt bīstami veselībai un pat dzīvībai.

Foto – Ilze Šķietniece

 

 

Kuldīga

  • Alekšupītes ekspedīcija “Pa straumi – pret straumi”

Ieraugi Kuldīgas vecpilsētas šarmu no pavisam cita skatupunkta! Uzaut speciālas gumijas kurpes vai kombinezonu, paņemt rokās nūjas un gida pavadībā pastaigāt pa Alekšupītes akmeņaino grunti, pārvarot nelielus ūdenskritumus, izložņājot mazo tiltiņu apakšas – tas noteikti būs neaizmirstams vasaras piedzīvojums. Vidējais ekskursijas ilgums ir pusotra stunda. Mazākiem bērniem gan diemžēl pasākums nebūs piemērots.

Atrodas: Baznīcas iela 5, Kuldīga.

Darba laiks: iepriekš jāpiesakās.

Maksa: 10 eiro no personas.

Foto – visitkuldiga.com

 

 

  • Kaļķu ielas kvartāls

Te valda īpaša aura un jūtama sevišķi draudzīga atmosfēra. Kvartāls pamazām atdzimst no graustu rajona, un tajā atrodas nelielas ražotnes, darbnīcas, kafejnīcas. Te var ne tikai apskatīt, iepirkties, bet arī būt klāt ražošanas procesos un parunāties ar saimniekiem. Noteikti ir vērts iegriezties pasaulslavenā klavieru būvētāja Dāvida Kļaviņa darbnīcā un dzirdēt viņa pārsteidzošos pieredzes stāstus.

Atrodas: Kaļķu ielā 14, Kuldīgā.

Foto – visitkuldiga.com

 

 

 

 

Saistītie raksti