Melotrijas jeb peļu arbūzi, tladiantas jeb sarkanie gurķi un citi interesanti eksponāti izstādē „Ķirbjaugi un paprika 2023” Dabas muzejā

Latvijas Nacionālais dabas muzejs aicina uz gadskārtējo rudens ražas izstādi „Ķirbjaugi un paprika 2023”, kas tapusi sadarbībā ar Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu klubu „Tomāts”. No 25. līdz 29. oktobrim izstādes apmeklētāji varēs gūt ieskatu daudzveidīgajā ķirbjaugu un paprikas pasaulē, iepazīt selekcijas jaunumus, kā arī uzzināt par dažādām garšas un ārstnieciskajām īpašībām.
Būs arī iespēja iegādāties ķirbju sēklas, kas reģistrētas VAAD reģistrā.

FOTO: Publicitātes foto

Būs arī iespēja iegādāties ķirbju sēklas, kas reģistrētas VAAD reģistrā.

Sezonas noslēguma dārzkopības izstādē būs apskatāms plašs ķirbju šķirņu klāsts – gan iecienītas un gadu gaitā jau pārbaudītas, gan jaunas rudens lielogu šķirnes. To vidū būs gan ēdamie, gan dekoratīvie ķirbji, gan arī dažādi citi ķirbjaugi – kabači, cukini, patisoni, arbūzi, melotrijas jeb peļu arbūzi, tladiantas jeb sarkanie gurķi un momordikas jeb balzāmbumbieri. 

Īpaša vieta izstādē atvēlēta krāšņajai un bagātīgajai šī gada piparu ražai – būs gan saldā paprika, gan aso piparu šķirnes.

 

Izstāde, kā ierasts, aicinās pievērst uzmanību ne tikai ķirbjaugu un piparu krāsai, formai, izmēram un garšas niansēm, bet arī bioloģiskajai vērtībai. Gan ķirbji, gan pipari ir svarīgs vitamīnu un dzelzs avots. 

 

Izstādes laikā speciālisti konsultēs par ķirbjaugu un piparu audzēšanu, kā arī to lietošanu uzturā un veselības veicināšanā.

 

Reklāma
Reklāma

Šogad izstādē piedalīsies Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu kluba „Tomāts” ilggadējās kolekcionāres: Elga Bražūne un Saiva Pekuse no dārzniecības „Neslinko”, Valentīna Cuznetova, Sarma Žarčinska, Darja Jureviča, Ludmila Kodzasova un Maija Čerjaka. Būs iespēja iegādāties ķirbju sēklas, kas reģistrētas VAAD reģistrā.

 

Plašāka informācija tīmekļa vietnē www.dabasmuzejs.gov.lv.

Izstādes darbalaiks:
T. (25.10.) 11.00–17.00
C. (26.10.) 10.00–19.00
P. (27.10.) 10.00–17.00
S. (28.10.) 11.00–17.00

Sv. (29.10.) 11.00–17.00

Saistītie raksti