Zaļumballe ar “Apvedceļš” solistu Jāni Krūmiņu, iedvesmas lekcijas ar Ainu Poišu un ārstu Ingvaru Rasu, lielais laimes rats un senioru lielkoncerts. Svētdien gaidāms festivāls “Zelta ritmi”!

Jau šajā svētdienā, 13. augustā, Rīgā, Esplanādes parkā, skvērā aiz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, risināsies īpaši vecākajai paaudzei veltītais festivāls “Zelta ritmi”. Ģimenes aicinātas ielūgt uz festivālu savus vecākus vai vecvecākus; pasākums un aktivitātes tajā ir bez maksas.
Galvenais pasākuma notikums ir lielkoncerts, kurā uzstāsies dažādu novirzienu senioru kolektīvi no visas Latvijas, kopā pulcējot vairāk nekā 220 dalībnieku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Galvenais pasākuma notikums ir lielkoncerts, kurā uzstāsies dažādu novirzienu senioru kolektīvi no visas Latvijas, kopā pulcējot vairāk nekā 220 dalībnieku.

Festivāls “Zelta ritmi” ir īpaši vecvecākiem un vecākajai paaudzei kopumā veltīts izglītojošs un izklaidējošs pasākums, ko jau sesto gadu rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Galvenais pasākuma notikums ir lielkoncerts, kurā uzstāsies dažādu novirzienu senioru kolektīvi no visas Latvijas, kopā pulcējot vairāk nekā 220 dalībnieku.

 

“Vecākajiem koncerta dalībniekiem ir 90+ gadi! Viņi savā cienījamā vecumā dzied un dejo, viņu acis uz skatuves dzirksteļo,” 

 

stāsta pasākuma rīkotāja, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa rosina jaunās ģimenes uzaicināt uz “Zelta ritmiem” savas ģimenes vecāko paaudzi, kopā pavadot siltu emociju un iedvesmas pilnu dienu.  

 

 

Koncertā uzstāsies kolektīvi no visas Latvijas: Lejasciema jauktais senioru ansamblis “Satekas”, Liepājas aktrišu folkloras kopa “Atštaukas”, Ikšķiles dāmu deju kolektīvs “Vijas”, Saldus senioru akordionistu ansamblis “Akords”, Šlokenbekas muižas kultūras centra senioru deju kolektīvs “Gandri”, Tukuma pilsētas kultūras nama retro deju kopa “Valsis”, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācijas AVE SOL senioru deju kolektīvs “Oglīte”, invalīdu apvienības “Aizvējš” līnijdeju kopa no Rīgas, VEF Kultūras pils latgaliešu sadzīves dziesmu ansamblis “Olūteņš” no Rīgas, līnijdeju klubiņš “Country & More” no Rīgas, VEF Kultūras pils senioru deju kolektīvs “Sendancis” no Rīgas, Valmieras kultūras centra senioru vīru koris “Baltie bērzi”, Gulbenes kultūras centra senioru līnijdeju grupa “Leno”, Iecavas kultūras nama senioru deju kopa “Kamenes”.

 

Koncertu vadīs aktieris Juris Hiršs un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.


Skatuves programma šogad īpaša arī ar to, ka dienas garumā gaidāma balvu izloze uz lielā laimes rata, ikvienam ļaujot laimēt gardumus no “Fazer Latvija”, higiēnas preces no “Seni”, uztura bagātinātājus no “Formula Vitale”, kosmētiku no “Avène”, “Laboratorios BABÉ” un citas vērtīgas balvas.

 

Gaidāmas izzinošas un iedvesmojošas lekcijas:

  • “Attiecību tiltu būvēšana un stiprināšana starp paaudzēm” – vada psihoterapijas speciāliste Aina Poiša,
Reklāma
Reklāma

Psihoterapijas speciāliste Aina Poiša. 

 

  • “Trauslo kaulu slimība jeb osteoporoze – vai draud visiem jeb kādi ir riska faktori, un kā to diagnosticē?” – vada Dr. Ingvars Rasa, Latvijas Osteoporozes un kaulu metabolo slimību asociācijas prezidents, endokrinologs RAKUS stacionārā “Gaiļezers”, 
  • “Kā jebkurā vecumā parūpēties par kaulu stiprību, un vai osteoporoze ir ārstējama slimība?” – vada Dr. Maija Gureviča, Latvijas Osteoporozes un kaulu metabolo slimību asociācijas valdes locekle, endokrinoloģe VCA “Aura” un Latvijas Jūras medicīnas centra Sarkandaugavas ambulatorās veselības aprūpes centrā,
  • “Rūpes par acu veselību pēc 50 gadu vecuma” – vada Dr. Alberts Veitners, “Latvijas Amerikas acu centra” ārsts rezidents oftalmoloģijā.

 

Video atskats “Zelta ritmi 2022”

 

“Vecvecāki ir sakņu sistēma ģimenei, vēstures turētāji. Vidējā paaudze ir radītāji. Viņiem ir jāuzņemas atbildība, daudz jādomā par nākotnes perspektīvu un jāaudzina savi bērni. Šī jaunākā paaudze – mazbērni – ir tie, kuri dod ticību, ka notiek dzimtas pēctecība,” par katras paaudzes lomu ģimenē stāsta psihoterapijas speciāliste, festivāla “Zelta ritmi” vēstnese Aina Poiša. “Atbalsts jaunajiem no vecākās paaudzes, manuprāt, ir ļoti būtisks. Vien vecākajai paaudzei dažkārt jāmācās, kā drusciņ ierobežot savu raksturu un dzīvot savu dzīvi, vienkārši priecājoties par bērniem un mazbērniem.”

 

Foto: Koncerta noslēgumā gaidāma arī zaļumballe, kurā muzicēs grupas “Apvedceļš” solists Jānis Krūmiņš. 

Pasākumā bez maksas būs iespēja veikt acu spiediena mērījumu un acs tīklenes fotografēšanu, ko nodrošinās “Latvijas Amerikas acu centrs”, asināt prātu galda spēļu zonā, spēlējot spēles no “Brain games”, kā arī ieturēt maltīti brīvdabas kafejnīcās un iepirkties tirdziņā. 
 

Pasākums tiek īstenots ar Rīgas domes līdzfinansējumu 2023. gada Rīgas vasaras kultūras programmas ietvaros, apdrošina “Balta”.

Saistītie raksti