Tā atpūšas Latvijas vecākā paaudze. “Zelta ritmi” bildēs un video

Ar deju priekšnesumiem, dziesmām un valšu griešanu aizvadīts īpaši vecākajai paaudzei veltītais festivāls “Zelta ritmi”. To svētdien Esplanādes parkā jau piekto gadu rīkoja vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”, nodrošinot, lai pasākuma apmeklējums un aktivitātes senioriem ir bez maksas.
Senioru festivāls Zelta ritmi šogad notika jau piekto gadu. Attēlā VEF Kultūras pils senioru deju kolektīvs “Sendancis”.

FOTO: Lauris Vīksne

Senioru festivāls "Zelta ritmi" šogad notika jau piekto gadu. Attēlā VEF Kultūras pils senioru deju kolektīvs “Sendancis”.

Festivāls “Zelta ritmi” ir īpaši pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēkiem veltīts izglītojošs, izklaidējošs un saliedējošs pasākums, kura laikā dienas garumā iesaistīties lekcijās, konkursos, radošajās darbnīcās, bez maksas veikt dažādus veselības mērījumus, fotografēties, baudīt koncertu un kopā būšanu. Lielkoncertā uzstājās vairāk nekā 150 senioru no visas Latvijas, un tā noslēgumā muzicēja kantri grupa “Sestā jūdze”.

 

 

Vecākajai līnijdejotājai 90 gadu, dziedātājam – 95

Dienas garumā koncertā uzstājās tādi kolektīvi kā VEF Kultūras pils senioru deju kolektīvs “Sendancis”, Valmieras Kultūras centra senioru vīru koris “Baltie bērzi”, Rīgas līnijdeju klubiņš “Country & More”, Rīgas KC “Iļģuciems” sieviešu vokālais ansamblis “Krētas freskas”, Gulbenes senioru līnijdeju grupa “Leno”, Saldus senioru akordeonistu ansamblis “Akords”.

 

Muzicē Saldus senioru akordeonistu ansamblis “Akords”.

 

Tāpat uzstājās Iecavas kultūras nama senioru deju kopa “Kamenes”, Gulbenes senioru līnijdeju grupa “Tagad”, VEF Kultūras pils latgaliešu sadzīves dziesmu ansamblis “Olūteņš”, Rihtera deju skola, Rīgas invalīdu apvienības “Aizvējš” līnijdeju kopa un Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācijas “Ave Sol” senioru deju kolektīvs “Oglīte”. 

 

Koncertu vadīja aktieris Juris Hiršs un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 
 

 

“Tā enerģija, ko mēs kā pasākuma organizatori smeļamies no koncerta dalībniekiem, ir neizmērojama! Jāatzīmē, ka vecākajai līnijdejotājai, kura šogad uzstājās, ir 90 gadu, savukārt vīru kora dziedātājam – 95!” teic Inga Akmentiņa-Smildziņa, festivāla “Zelta ritmi” idejas autore un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja. Kolektīvus, kuri vēlas “Zelta ritmos” uzstāties nākamajā gadā, viņa aicina rakstīt uz redakcija@mammam.lv.

Reklāma
Reklāma

 

Koncertā muzicēja un sanākušajiem balles mūziku nodrošināja grupa “Sestā jūdze”.


“Festivāls, kas vecākajai paaudzei piepilda dvēseli”

Koncertā jau trešo gadu uzstājās Valmieras Kultūras centra senioru vīru koris “Baltie bērzi” – šis ir vienīgais senioru kolektīvs Latvijā. “Kora dalībnieki ir gandarīti par iespēju piedalīties festivālā “Zelta ritmi”. Tā ir atkalsatikšanās ar citiem kolektīviem, iespēja būt kopā, saliedēties un piedzīvot īstu svētku sajūtu,” pasākuma svarīgumu tā dalībniekiem un apmeklētājiem iezīmē kora diriģente Inga Zirne. 

Šogad koris “Baltie bērzi” atzīmē 30 gadu jubileju, tajā šobrīd dzied kungi vecumā no 60 līdz pat 95 gadiem. 

“Mani puiši ir enerģijas pilni, pirms pandēmijas mēs piedalījāmies pat 240 koncertos gada laikā!” par sava senioru kora “Baltie bērzi” dalībniekiem teic diriģente Inga Zirne.

 

Pirmo reizi “Zelta ritmos” sevi uz skatuves parādīja līnijdeju klubs “Country & More” no Rīgas. Tā vadītāja Velga Vanaga pauž gandarījumu par to, ka Latvijā ir šāds festivāls, kas veltīts īpaši vecākajai paaudzei. “Kustība, dziesma un mūzika piepilda dvēseli. Un, ja šādu pasākumu apmeklē arī seniori, kas ir vientuļi, tas ir ļoti svētīgi,” uzskata līnijdeju kluba “Country & More” vadītāja Velga Vanaga. 

 

“Koncerts bija ļoti skaists un tik dažāds! Ne mirkli nebija garlaicīgi! Mans kolektīvs ar pasākumu ir ļoti apmierināts,” priecīga ir līnijdeju kluba “Country & More” vadītāja Velga Vanaga.

 

Senioru festivālu “Zelta ritmi” rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Pasākuma lieldraugi ir higiēnas preču zīmols “Seni” un “Latvijas aptieka”, festivālu finansiāli atbalsta Rīgas dome vasaras kultūras programmas ietvaros. Lekciju telti atbalsta Ziemeļvalstu Ministru padome.

 

Vairāk informācijas – www.zeltaritmi.lv.

Saistītie raksti