Dāvina mantiņas un drēbītes priekšlaikus dzimušajiem bērniem. Vecāki, ieskatieties!

17. novembris ik gadus tiek atzīmēts kā pasaules priekšlaikus dzimušo bērnu diena. Dzemdību nama fonds kopā ar biedrību SILTI, Elīnu Sondari, uzņēmumu TZMO un bērnu higiēnas preču zīmolu Happy vēlas atbalstīt šos mazulīšus un viņu vecākus, sarūpējot dāvanas Rīgas Dzemdību namā priekšlaicīgi dzimušajiem bērniņiem un viņu vecākiem.
Dāvanās ir sarūpētas īpašas lietas, kas nepieciešamas tieši priekšlaicīgi dzimušajiem bērniņiem.

FOTO: Shutterstock.com

Dāvanās ir sarūpētas īpašas lietas, kas nepieciešamas tieši priekšlaicīgi dzimušajiem bērniņiem.

Pasaulē katru gadu priekšlaicīgi dzimst aptuveni 15 miljoni mazuļu, Latvijā tie ir aptuveni 6% jaundzimušo. 

Priekšlaicīgi dzimušam mazulītim ir nepieciešamas īpašas rūpes gan no medicīnas personāla, gan vecāku puses. 

Atbalsts šajā situācijā ir nepieciešams arī jaunajiem vecākiem, jo tas ir izaicinājumu un satraukuma  pilns laiks.

 

17. novembrī plkst. 11.00 Dzemdību nama Baltajā zālē Biedrības Dzemdību nama Fonds Padomes loceklis Ainārs Ozols nodos Rīgas Dzemdību namam priekšlaicīgi dzimušo bērniņu vecākiem sarūpētās 20 dāvanu kastes, kā arī sedziņas un muguras balsta spilvenus, kuri ir darināti speciāli 4 ķengurkrēsliem, kurus Fonds š.g. septembrī iegādājās un nodeva Rīgas Dzemdību namam. 

 

Tie ir specializēti krēsli, kas ir nozīmīga jaundzimušo intensīvās terapijas sastāvdaļa, jo tie ļauj īstenot t.s. “Ķengura metodi” - starptautiski atzītu metodi priekšlaikus dzimušu bērniņu aprūpē, veidojot “āda-āda” kontaktu starp mazuli un viņa vecāku. Zinātniski pieradīts, ka tieši ciešā̄ saikne ar vecākiem, āda-āda kontakts un samīļošana ir spēka avots mazuļa veselībai.

 

Reklāma
Reklāma

Dāvanās ir sarūpētas īpašas lietas, kas nepieciešamas tieši priekšlaicīgi dzimušajiem bērniņiem – īpaši mazas autiņbiksītes, speciāli mazuļiem šūtas drēbītes tādā izmērā, kādu veikalā nevar nopirkt, kā arī sedziņas un citas noderīgas lietas. 

 

Tāpat dāvanu kastēs ir ievietota informācija par uzņēmumu TZMO un biedrību SILTI, kura bez atlīdzības šuj īpaši maziem bērniņiem piemērotu apģērbu. 

Vecākiem ir tikai jāsazinās ar Elīnu Sondari un biedrības dalībnieces sašūs un nosūtīs māmiņai speciāli darinātu īpaša izmēra bērnu apģērbu.

 

Dzemdību nama Fondu 2019. gadā nodibināja 12 domubiedri - mediķi, uzņēmēji, nevalstisko organizāciju darbinieki un privātpersonas. Demogrāfiskā situācija Latvijā un vēlme radīt pēc iespējas labākus apstākļus bērniņa ienākšanai pasaulē noteica fonda dibinātājiem mērķi, uz kuru fonds virza savu darbību – lai katrs bērniņš Latvijā – neatkarīgi no vecāku sociālā statusa, materiālā nodrošinājuma, pilsonības, politiskās piederības, etniskās vai reliģiskās pārliecības – piedzimst vesels un gaidīts, drošā, stabilā un bērnam draudzīgā vidē. Tāpēc Dzemdību nama fonda misija ir atbalstīt topošos un jaunos vecākus un radīt tādu vidi, kas sniedz katram bērnam iespējami labāko dzīves sākumu. 

Saistītie raksti