Nosauktas 5 vietas, kur visvieglāk inficēties ar Covid-19

Sarunā ar medijiem medicīnas zinātņu kandidāts ārsts Vladimirs Zaicevs nosaucis "karstos punktus", kuros visvieglāk inficēties ar koronavīrusu. Kā vēsta laikraksts "Argumenti un fakti", mediķis sastādījis bīstamāko vietu TOP-5.

Topa augšgalā - aptiekas. Pēc eksperta vārdiem prakse rāda, ka cilvēki uz turieni dodas jau inficēti, bet distance šādās vietās ne vienmēr tiek ievērota.

FOTO: Shutterstock.com

Topa augšgalā - aptiekas. Pēc eksperta vārdiem prakse rāda, ka cilvēki uz turieni dodas jau inficēti, bet distance šādās vietās ne vienmēr tiek ievērota.

Pēdējā, piektajā vietā, eksperts ierindojis atkritumu izmešanas vietas un tās ir "karstais punkts" pat, ja atrodas uz ielas. Ārsts pēc atkritumu iznešanas rekomendē tūlīt nomazgāt rokas.

Ceturtajā vietā - pastaigas laikā ar suni, kad iespēja inficēties ar koronavīrusu esot visai augsta. "Pirmkārt, mājdzīvniekam vīruss var "pielipt" pie ķepām. Otrkārt, izvedot laukā mājdzīvnieku, cilvēki biežāk ar rokām pieskaras kāpņu telpas durvīm, rokturiem. Pēc pastaigas suns noteikti jānomazgā ar ziepēm, sevišķu uzmanību pievēršot ķepām," sacīja mediķis.

Trešajā vietā mediķis ierindoja degvielas uzpildes staciju. Eksperts uzskata, ka degvielas uzpildes pistoli katru dienu aiztiek desmitiem cilvēku. Pirms un pēc degvielas uzpildes noteikti jādezinficē rokas.

Viena no bīstamākajām vietām pandēmijas laikā pēc mediķa domām ir lielveikals (otrā vieta). Zaicevs norāda, ka ne visi ievēro vienu līdz divu metru distanci. Tāpat veikalā cilvēks nonāk saskarē ar naudu, kas arī ir infekcijas pārnēsātājs. 

Reklāma
Reklāma

Bet topa augšgalā - aptiekas. Pēc eksperta vārdiem prakse rāda, ka cilvēki uz turieni dodas jau inficēti, bet distance šādās vietās ne vienmēr tiek ievērota. Mediķis iesaka uz aptieku doties tikai akūtas nepieciešamības gadījumā. 

 

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti