Infektologs Dumpis: Salīdzinot ar citām valstīm, Latvija Covid-19 pandēmijas krīzē izskatās pieklājīgi

Latvija, salīdzinot ar citām valstīm, Covid-19 pandēmijas krīzē izskatās pieklājīgi, mikroblogošanas vietnē "Twitter" paudis Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.

Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis uzskata, ka pirms domāšanas par atsevišķu ierobežojumu atcelšanu vajadzētu labāk aprīkot slimnīcas, kā arī sagaidīt ātrākus diagnostikas testus. Ekrānuzņēmuma foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis uzskata, ka pirms domāšanas par atsevišķu ierobežojumu atcelšanu vajadzētu labāk aprīkot slimnīcas, kā arī sagaidīt ātrākus diagnostikas testus. Ekrānuzņēmuma foto.

Viņš norāda, ka Latvijā patlaban "cilvēkiem atļauts kustēties samērā brīvi un arī skaitļos, salīdzinot ar citām valstīm, izskatāmies pieklājīgi".

Dumpis uzskata, ka pirms domāšanas par atsevišķu ierobežojumu atcelšanu vajadzētu labāk aprīkot slimnīcas, kā arī sagaidīt ātrākus diagnostikas testus.


"Visiem joprojām jāmācās un jāturpina distancēties," piebilst infektologs.

Ar Covid-19 sasirgušo iedzīvotāju skaits vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem nedēļas laikā ir gandrīz dubultojies, sasniedzot 83 gadījumus, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) jaunākie dati.

Vecumā virs 60 gadiem patlaban ir 89 Covid-19 slimnieki, kas ir par 46 gadījumiem vairāk nekā pirms nedēļas.

Visbiežāk ar Covid-19 slimo iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadiem - šajā vecuma kategorijā ir 139 sasirgušie, kamēr vecumā no 40 līdz 49 gadiem - 103. Tāpat augsta saslimstība vērojama arī 20 līdz 29 gadus vecu iedzīvotāju vidū, kur atklāti 89 ar Covid-19 inficētie. Joprojām vismazākais pacientu skaits noteikts vecumā līdz 19 gadiem, kur patlaban zināms par 30 inficētajiem.

Kā ziņots, šonedēļ sešās dienās Latvijā atklāti 157 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir par desmit mazāk nekā analoģiskā laika periodā pagājušajā nedēļā.

Reklāma
Reklāma

Pagājušās nedēļas sešās dienās kopējais Latvijā atklāto Covid-19 gadījumu skaits pieauga no 180 līdz 347 jeb par 92,8%, bet šīs nedēļas sešās dienās - no 376 līdz 533 jeb par 41,8%.

Pagājušajā nedēļā no pirmdienas līdz sestdienai ik dienu tika konstatēti vidēji 27,8 jauni Covid-19 slimnieki, bet šonedēļ - 26,2.

No visiem pagājušās nedēļas pirmajās sešās dienās veiktajiem Covid-19 testiem pozitīvi bija 2,9%, bet šonedēļ - 2,5%.

 

Avots: Jauns.lv