Paša gatavotas Ziemassvētku dāvanas. Dalāmies idejās!

Vismīļākās Ziemassvētku dāvanas būs tieši pašu gatavotās. Tev nepieciešami tikai pāris brīvi vakari un vēlēšanās sagādāt prieku saviem mīļajiem. Es padalīšos savās idejās un aicinu arī Tevi pievienot komentārus ar savām idejām!

Ziemassvētku dāvanas gatavojam paši!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ziemassvētku dāvanas gatavojam paši!

Jau ceturto gadu dāvanas uz Ziemassvētkiem nepērku - tās gatavoju pati! To iesaku darīt arī Tev. Tādā veidā gan ietaupīsies nauda, gan mīļajiem būs sarūpētas jaukas, sirsnīgas un personiskas dāvaniņas. 

1. Sāc ar dāvanu saraksta izveidi. Tā Tu vienkopus redzēsi, cik daudz dāvaniņas būs nepieciešamas un attiecīgi varēsi padomāt par katra apdāvināmā interesēm, gaumi, vēlmēm un raksturu. Saraksta izveide noderēs arī tiem, kas dāvanas gatavojas pirkt. 

Izlasi arī rakstu 8 padomi, kā pareizi pirkt Ziemassvētku dāvanas, lai veiksmīgāk sagatavotos dāvanu iegādes procesam un izvairītos no liekiem naudas un laika tēriņiem.

 

2. Dāvanu gatavošana. Padomā par katru dāvanas saņēmēju un centies gatavot dāvaniņu ar personīgām detaļām. Paša gatavoto dāvanu īpašā priekšrocība ir tā, ka dāvanas saņēmējs jūtas īpašs, turklāt parasti tās vērtīgākās lietas nemaksā daudz naudas. 

Rokdarbnieces saviem mīļajiem var uztamborēt vai uzadīt zeķītes, čībiņas, cimciņus, šalles, cepures, pledus un citas siltas un mīļas lietiņas, kas noderēs sniegotajiem ziemas vakariem. Tās, kas ar rokdarbiem uz "Jūs", var sašūt vienkāršus lina auduma maisiņus un iepriecināt radiņus ar paša vāktām ziedu un augu tējām. 

Ziemassvētku dāvana - tēja

 

Mammai, māsai, omītei un draudzenēm vari pagatavot dažādas rotiņas - savērt skaistas krelles un rokassprādzes vai pagatavot auskarus no veikalā pirktiem materiāliem vai pašas gatavotām pērlēm no polimērmāla. Skaista dāvana būs arī auduma brošiņa - rozes zieda formā vai kā zieds ar ko dekorēt mēteli. 

Paša ceptas un ar skaistām glazūrām dekorētas piparkūkas. Piemēram, uzcep lielāka izmēra cilvēciņu, saģērb viņu skaistās glazūras drēbītēs un rociņai piesien paša rakstītu novēlējumu. Salda dāvana bērniem būs konfekšu eglīte vai pušķis. Ar konfektēm var rotāt šampanieša vai laba vīna pudeli, kas būs lieliska dāvana vīriešiem. Novērtēti tiks veselīgie našķi skaisti noformētās burciņās, piemēram, Ziemassvētku veselīgais maisījums - rieksti ar medu un dzērvenēm. Ja pietiek izdomas un roku veiklības, var pagatavot naudas koku - zariņos salīmēt monētas un nostiprināt šos zariņus ar skaistu lenti vai "iestādīt" māla podiņā. 

Brīnišķīga dāvana būs paša gatavoti eko produkti - ziepes, sveces, eko kosmētika. Gan interneta veikalos, gan dabīgo produktu veikalos pieejamas visas nepieciešamās izejvielas, lai pagatavotu šos eko produktus. Tev nepieciešama produkta bāze + kaltētie augi dekorēšanai un kāda ēteriskā eļļa patīkamai smaržai. 

 

Reklāma
Reklāma

ziemassvētku dāvanas

 

Uzdāvini emocijas! Dāvanas, kas sagādā emocijas, nozīmē daudz vairāk kā mantas, ko nolikt sekcijā. Kas tas varētu būt? Tas ir kopā pavadīts laiks, kkoncerta vai kāda cita pasākuma apmeklējums, ekskursija, vai vienkārši jaukas ģimenes pusdienas visiem pie viena galda. Īpaša dāvana būs paša gatavota pavārgrāmata - Mammas receptes, Mīļākās bērnības receptes vai Manas ģimenes mīļākās receptes. Skaties, kā to pagatavot - Paštaisītas dāvanas: plānotājs, grāmata vai recepšu klade

 

3. Padomā par noformējumu! Ne mazāk svarīgs par pašu dāvanu, ir arī tās iesaiņojums - īt sevišķi paša gatavotām dāvanām. Dāvanu saiņošanas idejas skaties šeit - Dāvana romantiskai dvēselei.  Ir dāvanas, ko pasniedzam aploksnē, piemēram, biļetes uz koncertu vai dāvanu kartes - Kā radoši noformēt aploksni? 

Padoms, kā iesaiņot Ziemassvētku našķus - Saiņojam riekstus un piparkūkas! Skaties pa soļiem, kā pagatavot kastīti - Pašdarināta kastīte skaistajām Ziemassvētku dāvanām

 

Dāvanu saiņošana

 

 

Aploksnē liec Gudro Sievu skolas dāvanu karti! Piedāvājumā gan vingrošana un joga, gan stila un grima kursi, pašapziņas un iedvesmas kursi, dažādas radošās darbnīcas, kā arī eko produktu gatavošanas darbnīcas. Gudro Sievu skolas dāvanu karti vari iegādāties gan par kādu noteiktu summu, gan konkrētai nodarbībai. Sīkāka informācija par dāvanu kartēm - gudrosievuskola@mammam.lv, 22472799.

Piedāvājumā ir plašs nodarbību klāsts, kas regulāri tiek papildināts ar jaunumiem. Skaties aktuālo piedāvājumu šeit - www.gudrosievuskola.lv.

 

Labākā Ziemassvētku dāvana