Paštaisītas dāvanas: plānotājs, grāmata vai recepšu klade

Paštaisīta grāmata ar mīļāko pasaku, pavārgrāmata īpašajām firmas receptēm vai pašrocīgi darināts plānotājs nākamajam gadam — šāda dāvana noteikti ir mīļāka un sirsnīgāka!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

2010. gada plānotājs

Plānotājs ir ļoti personiska, skaista un tajā pašā laikā ļoti praktiska dāvana kādam tuvam cilvēkam. Tā izgatavošana tev prasīs nedaudz pacietības, taču cilvēks, kam to dāvināsi, noteikti pratīs to novērtēt.


Nepieciešamie materiāli:

Tukša līniju klade vai piezīmju grāmata (ērtākais formāts – A5 vai A6)
Nākamā gada kalendārs kā palīglīdzeklis
Rakstāmlietas, lineāls, šķēres
Dažādi dzejoļi, joki, padomi – viss, kas varētu tavu draugu vai tuvo cilvēku iepriecināt
Auduma lentīte, var būt no atlasa (aptuveni 30 cm)

Plānotāja vāku tu vari veidot pats – aplīmē to ar fotogrāfijām, ietinamo papīru vai baltu papīra lapu, ko pēc tam apglezno. Visparocīgāk būs, ja viena kalendārā nedēļa ir redzama vienā atvērumā. Katru mēnesi vari sākt ar uzmundrinājuma tekstu vai kādu dzejolīti, novēlējumu vai zīmējumu. Ļoti labi tev noderēs fotogrāfijas. Lai padarītu kalendāru praktiskāku, aizmugurē atstāj vietu arī piezīmēm un telefona numuriem. Neaizmirsi pielīmēt lentīti, lai vieglāk atrast nepieciešamo datumu! Dāvinot varēsi to ielikt tajā vietā, kuru vēlēsies, lai dāvanas saņēmējs apskata pirmo.

Kā palīgu vari paņemt kādu iepriekšējā gada plānotāju vai pašpikot, kā tas tiek taisīts, grāmatnīcās. Taču atceries – tas ir tavs īpašais plānotājs un tas noteikti no pārējiem drīkst atšķirties ar oriģinālām idejām.


Paštaisīta grāmata
Katram no jūsu tuviniekiem noteikti ir mīļākā pasaka. Lai arī kāda vecuma cilvēkam vēlies sagādāt pārsteigumu, unikāls, pašu rokām veidots mīļākās pasakas izdevums ar īpašām ilustrācijām un vāka dizainu, kā arī ar roku rakstītiem vēlējumiem noteikti sagādās patiesu prieku ikvienam. Tu vari radīt arī Ziemassvētku dziesmu grāmatu vai apkopot 2009. gada skaistākos mirkļus neparastā fotostāstā. Par šādu dāvanu noteikti priecāsies gan mammas, gan vecmāmiņas.

Nepieciešamie materiāli:
Papīra loksnes
Dzijas gabals
Flomāsteri, zīmuļi vai krāsas

Izgatavošana:
Pārloki papīra lapas uz pusēm un izveido no tām bukletiņu. Uzraksti izvēlēto stāstu vai pasaku, izveido ilustrācijas un locījuma vietā sasien ar dziju.

Ja tev labāk padodas zīmēt, nevis rakstīt – vari uzrakstīt tekstu ar datoru. Ja labāk gribi rakstīt, bet ar zīmēšanu esi „uz jūs”, vari iztikt bez ilustrācijām vai arī tās izgriezt no jau gataviem materiāliem. Laika taupīšanas nolūkos grāmatu vari iegādāties jau gatavu, bet izgatavot tai skaistu grāmatzīmi.


Paštaisīta pavārgrāmata

Ģimenes pavārgrāmata var būt lieliska dāvana meitai vai vedeklai Ziemassvētkos. Pirmais darbiņš – izvēlies receptes un grāmatas nosaukumu, piemēram, „Mūsu ģimenes pavārgrāmata” vai „Laimes ēdienu izlase”, un aizved dāvanas saņēmēju savā garšas ceļojumā . Galvenais – grāmatas veidošanai pieej radoši un tici, ka viss izdosies. Tev nav jāpieraksta visa grāmata, noteikti vari atstāt arī tukšas lapas, lai dāvanas saņēmējs var turpināt tevis iesākto.

 

Reklāma
Reklāma

Nepieciešamie materiāli:

Fotoalbums vai mapīte, kurā var sakārtot mitrumizturīgas, caurspīdīgas mapītes
Papīrs
Rakstāmpiederumi (ja pieejams printeris, receptes vari izdrukāt)
Ilustrācijas (izgrieztas no žurnāliem vai paša fotografētas)
Šķēres un līme


Ja ar kādu recepti ir saistīts jauks notikums vai atgadījums, droši to vari ierakstīt vai ielīmēt fotogrāfiju! Papildini dāvanu, pievienojot kādu produktu, piemēram, marinējumu vai ievārījumu.


Atceries, ka bieži noder arī pavisam vienkāršas receptes, piemēram, bērnības plānās pankūkas, omlete omammas gaumē, opīša gurķīši, tava dzimšanas dienas torte utt.