Tētis testē, kā padarīt savu veco televizoru atkal gudru ar Xiaomi Mi TV Stick

Mūsdienu televizori piedāvā dažnedažādas iespējas – arī tiem ir interneta pieslēgums un dažādas aplikācijas, kas ļauj teju neierobežoti paplašināt TV redzamo saturu. Bet ko darīt, ja mājās ir senāks televizors, kuram nav šādu opciju? Vai tiešām jāpērk jauns TV? Nē! Šādos gadījumos lielisks glābējs ir portatīvais multivides atskaņotājs – Xiaomi Mi TV Stick.
Xiaomi Mi TV Stick ir lieliska vērtības-cenas attiecība, un beidzot man ir SmartTV par nepilniem 50 eiro, saka tētis, kas testēja šo ierīci.

FOTO: Publicitātes foto

"Xiaomi Mi TV Stick ir lieliska vērtības-cenas attiecība, un beidzot man ir SmartTV par nepilniem 50 eiro," saka tētis, kas testēja šo ierīci.

Par to, kā dot savam televizoram otro elpu, stāsta teju trīs gadus veca mazuļa tētis.

 

Tā kā TV mūsmājās nav īpaši aktuāla iekārta un ilgu laiku bijām iztikuši bez tā, tad nebija vēlmes iegādāties jaunu TV. Manā ieskatā ieguldījums jaunā iekārtā būtu pārāk liels pret ieguvumiem, jo televizoru skatāmies ļoti reti. Pārsvarā to izmanto mana gandrīz 3 gadīgā meita, kad mammai vai tētim jāstrādā no mājām, jāveic kādi mājas darbi, vai vienkārši gribas atpūsties pēc darba, un nav laika vai enerģijas darboties ar bērnu. 

 

Tā nu tikām pie pavecāka TV, kas it kā ir “smart”, bet pēc mūsdienu standartiem diez cik gudrs vairs nav – neviena aplikācija vairs uz tā nestrādā. Tā nu šo televizoru izmantojām kā monitoru portatīvajam datoram, skatoties Youtube, Netflix, TET+ vai GO3 saturu. Bet tad rodas problēma – portatīvais dators aizņemts.

Xiaomi Mi TV Stick atrisināja mūsu problēmu, un padarīja mūsu veco TV atkal gudru.

 

Kas ir ierīces komplektā

Xiaomi Mi Stick ir neliela ierīce, kas izskatās pēc zibatmiņas (92,4x 15,2x 30,2 mm). Vēl komplektā nāk plāna pults ar dažām pogām (ļoti patīkami, ka nav desmitiem pogu, kuras nekad neizmantos), lādētājs ar vadu (micro USB), lietošanas instrukcija, HDMI pagarinājums. 

 

 

Kāda ir ierīces uzstādīšana

Ierīci iespraudu televizora HDMI ieejā, barošanas bloku neizmantoju, vadu piespraudu pie TV USB izejas, kas bija pietiekami jaudīga (0,5A), lai darbinātu mazo ierīci, lai arī lādētājs, kas nāca līdz, bija jaudīgāks. Tātad pieslēgšanās tikai pie TV, nekādu lieku vadu! Ierīces iestatīšana bija ļoti vienkārša un intuitīva, ka pat īsti neatceros, kas bija jādara, tikai to, ka bija jāpieslēdzas Wi-Fi (strādā gan 2.4GHz gan 5GHz), jāielogojas Google kontā un jāaktivizē komplektā iekļautā pults. Tas viss aizņēma kādas 10-15 minūtes.

 

Pirmie iespaidi par Xiaomi Mi TV Stick

Pirmais lielais pārsteigums bija tas, ka komplektā iekļautā pults aizstāj TV pulti. Tātad nav nepieciešamas divas pultis, un briesmīgo TV pulti ar 100 pogām var noslēpt atvilktnē un aizmirst. 

Attēla kvalitāte maksimāla, cik mans TV spēj “paņemt pretī” (1920 x 1080 px @60hz), attēls ass un skaidrs nemanu atšķirību no pirms tam pieslēgtā datora.

Pēc noklusējuma ierīcē jau atrodamas dažas aplikācijas, piemēram, Netflix un Primevideo (abas ar pogu uz pults ātrajai ieslēgšanai), kā arī Youtube. Google play. Ir iespējams atrast visas pārējās interesējošās aplikācijas. Piemēram, mums interesējošās bija Spotify, GO3, TET+. To instalācija ļoti vienkārša. Ja nav visai ērti rakstīt nosaukumus, izmantojot pulti, var mēģināt izmantot balss funkciju. Strādā ne visai izcili, bet šo to tomēr sameklēt un ar balss funkciju ir iespējams. Jāpiemin, ka maksas aplikācijām nepieciešami ielogošanās dati.

 

Kontrolēšana no citām ierīcēm

Mūsu mājās nav Android ierīces, tā kā Chromecast netestēju. Atradu aplikāciju Apple ierīcēm, lai varētu izmantot Iphone iebūvēto funkciju AirPlay. Savienojamība ļoti vāja. Gan vecākam Iphone 8plus, gan pavisam jaunam Iphone 13 pro. Pa kādai bildītei “airplay’ot” var, bet video lādējās ļoti lēni un ilgi. Tālvadības funkcijas, kas strādā labi, ir tās, kas tiek savienotas caur aplikācijas kontu, neizmantojot Bluetooth, piemēram Spotify (automātiski darbības telefonā strādā citās ierīcēs) un Youtube (savienojot ar TV kodu aplikācijas iestatījumos). 

 

Xiaomi Mi TV Stick Plusi

  • Ierīce nodrošina visas tās lietas, ko gaidīju, ir pieejamas visas nepieciešamās aplikācijas, lietošana vienkārša un intuitīva.
  • Ļoti labs pults dizains, un lieliski, ka tā aizstāj TV pulti. Lielisks variants, kā atdzīvināt savu veco TV.
  • Tāpat šo ierīci var paņemt līdz un pieslēgt, piemēram, pie parasta monitora vai projektora vasarnīcā vai kādā pasākumā.
  • Ierīcei ir vēl neskaitāmas funkcijas, ko pārbaudīt, bet tam būtu nepieciešams ilgāks laiks.
  • Kopumā domāju, ka produktam ir lieliska vērtības-cenas attiecība, un beidzot man ir SmartTV par nepilniem 50 eiro.

 

 

Mīnusi

  • Slikta savienojamība ar ne-Android ierīcēm. Man personīgi šis netraucē, bet, iespējams, kādam tas ir svarīgi.
  • Balss funkcija “uzbāžas” ar Google produktiem. Piemēram, sakot “play music on Spotify” un minot dziesmu vai izpildītāju, tiek atvērta Youtube.
  • Pults mēdz uz īsiem brīžiem zaudēt savienojamību.
  • Pēc noklusējuma nevar nomainīt pults īssceļu pogas uz sev interesējošām, bet lasīju, ka ir aplikācijas, caur kurām to varot izdarīt. Pats to neizmantoju.

Saistītie raksti