5 Latvijā radīti TV raidījumi mazuļiem

Cik gan patīkami ir brīvdienu rītus sākt ar iemīļotā raidījuma varoņiem! Bērnam tas ir satikšanās prieks un izklaide pie TV ekrāna, bet vecākiem – laiska rīta sākums. Un, pavisam noteikti, ir arī tādi TV raidījumi, no kuriem bērni mācās! Ja vecāku paaudzi izklaidēja Miedziņš, mūsu bērniem ir daudz vairāk varoņu, ar kuriem satikties.
Vai ir vecāki, kas vēl nezina, kas ir Tuta un pūcīte Ucipuci?

FOTO: Publicitātes foto

Vai ir vecāki, kas vēl nezina, kas ir Tuta un pūcīte Ucipuci?

Mammamuntetiem.lv ir apkopojis savus un bērnu iemīļotākos TV raidījumus. 

 

“Tutas lietas” – svētdienās plkst. 9.00 LTV 1 un internetā 

Pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnu iemīļots raidījums jau vairāku gadu garumā, kurā galvenā varone Tuta kopā ar savu draudzeni Lapsu un viņas radinieku – Āfrikas lapsu Feneku – atklāj dažādu lietu burvību, mācās un izzina pasauli. Skatāms ik nedēļu svētdienas rītos plkst. 9.00 LTV1, bet citu sezonu sērijas pieejamas LMT straume, ltv.lv, YouTube kanālā Ausma. Raidījumam tiek uzņemta jau 8. sezona! 

 

“Ralfs gatavo” – sestdienās plkst. 9.30 LTV 1 un internetā 

Ik nedēļu LTV1 sestdienās skatāms bērnu raidījums “Ralfs gatavo”, kurā astoņus gadus vecais Ralfs un viņa mazais brālis un galvenais palīgs virtuvē – četrgadīgais Martins – katrā sērijā dodas izzinošā ekskursijā, lai redzētu gan to, kā pārtikas produktus iegūst un apstrādā, gan satiktu cilvēkus, kuriem ēst gatavošana no sirdslietas ir kļuvusi par profesiju. Protams, brāļi arī darbojas virtuvē un paši gatavo. Nu jau tiek uzņemta raidījuma trešā sezona. Pieejams arī www.ltv.lv.

 

“Ukulele” – sestdienās un svētdienās plkst. 08.35 un 17.15. kanālā TV3 Mini un internetā

Reklāma
Reklāma

Muzikāli izzinošs raidījums pirmsskolas vecuma bērniem. Iznākusi jau raidījuma otrā sezona, kurā darbojas tēli – Uku, Lele un Dieziņš. Raidījums skatāms izklaides platformā Tet+, TV3, TV3 Mini un jaunā sezona vēlāk būs pieejams arī YouTube kanālā Ausma. Pagaidām YouTube redzama raidījuma pirmā sezona. 

 

“Ucipuci” – "LMT Viedtelevīzijā” un internetā

Interaktīvs, izglītojošs un izklaidējošs raidījums skatītājiem vecumā no trīs līdz astoņiem gadiem, kura galvenie tēli – pūce Ucipuci un zēns Krišs – balstīti Zanes Zustas grāmatas "Ucipuci meklē mājas" motīvos. Raidījums pieejams "LMT Viedtelevīzijā”, kā arī atsevišķas sērijas skatāmas YouTube.

 

“Emi un Rū” – sestdienās plkst. 9.00 LTV 1; platformā Tet+ un internetā 

“Emī un Rū” ir aizraujošs, izklaidējoši izglītojošs detektīvseriāls un grāmata pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Emīlija un Rūdis iepazīstas pavisam jocīgā situācijā – kādā pavisam parastā dienā uz mistiskas mājas bēniņiem viņus atvilina robotiņš Palauzis jeb Pasaules Labklājības Uzturēšanas Ierīce, kurš abus grib padarīt par saviem slepenajiem aģentiem. Un tā rodas Čimpiņ-Rimpiņ aģentūra!