Kā atšķiras sarkanā, dzeltenā un zaļā paprika un kuru labāk izvēlēties?
"No uztura viedokļa visas trīs krāsas ir noderīgas, un labākā izvēle ir atkarīga no jūsu konkrētajām diētiskajām vajadzībām. Ja meklē augstāku A un C vitamīnu saturu, sarkanā paprika var būt jūsu labākā izvēle. Ja K vitamīns jums ir prioritāte, zaļā būs labs variants," sacīja klīniskais dietologs Garima Gojals, kuru citē "Indian Express".
Pēc viņa teiktā, sarkanā paprika ir visnobriedušākā, līdz ar to būs saldāka un tajā būs visaugstākais uzturvielu līmenis.
"Sarkanā paprika satur vairāk A vitamīna nekā zaļā un dzeltenā. A vitamīns nepieciešams veselīgas ādas, redzes un imūnsistēmas uzturēšanai. Turklāt sarkanajai paprikai parasti ir augstāks C vitamīna līmenis nekā zaļajai un dzeltenajai. C vitamīns ir antioksidants, kas uztur imūnsistēmu un palīdz organismam uzsūkt dzelzi," stāstīja Gojals.
Tajā pašā laikā zaļo papriku savāc līdz pilnai nogatavošanās reizei. Tā dēļ tam ir rūgtena garša, taču vienlaikus tas ir lielisks K vitamīna avots, kam ir izšķiroša nozīme asins recēšanā un kaulu veselībā. Tāpat zaļā paprika nodrošina pietiekamu C vitamīna daudzumu.
"Kā sarkanā un zaļā, arī dzeltenā paprika ir bagāta ar A un C vitamīniem," sacīja Gojals.