Mīnus 5 kg nedēļā - pirmssvētku jeb ekstremālā diēta

Platiem soļiem tuvojas Ziemassvētki un aiz kaniem vairs nav Jaunais gads, kad ballīšu un karnevālu sezona rit pilnā sparā. Palūkojoties spogulī, šķiet, ka kaut kas ir par daudz, un laiks arī steidzas. Varbūt der pamēģināt ekstremālo diētu jeb "sēdēšanu uz kāpostu zupas". 

Ekstremālās diētas laikā vari mieloties ar kāpostu zupu, kad vien vēlies. ja visu ievērosi, nedēļas laikā varēsi atbrīvoties no 5 liekajiem kilogramiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekstremālās diētas laikā vari mieloties ar kāpostu zupu, kad vien vēlies. ja visu ievērosi, nedēļas laikā varēsi atbrīvoties no 5 liekajiem kilogramiem.

 

Šī diēta daudzās valstīs iekarojusi milzu atsaucību. Nedēļas laikā, ēdot jebkuros daudzumos pēc īpašas receptes pagatavotu kāpostu zupu, var nomet pat 5 kilogramus liekā svara.

 

Tā ir arī šīs diētas priekšrocība - var ēst zupu jebkuros daudzumos un jebkurā laikā, kad vien jūti izsalkumu. Ja diētas noteikumus nepārkāpsi, 5 kg mīnusā esot pavisam viegli nomest.

 

Diētas pamatā ir produkti, kas vispār nesatur taukus. Gluži pretēji, zaļumi pat sadedzina taukus tavā organismā. Zaļajiem dārzeņiem ir tā sauktā "negatīvo kaloriju" klātbūtne. Proti, lai organisms pārstrādātu šos zaļos dārzeņus, tas patērē daudz lielāku enerģiju, nekā tie dod kādu labumu.

 

Maģiskās kāpostu zupas recepte: 

Būs nepieciešams:

Viena kāpostgalva, 6 vidēja lieluma sīpoli, 2 saldie pipari, 6 burkāni, selerijas sakne, puskilograms zaļo pupiņu, buntīte zaļo lociņu, glāze tomātu sulas vai 5 tomāti, sāls un pipari.

 

Šis dārzeņu daudzums pietiks aptuveni 6 litriem zupas. Visus dārzeņus notīra un liek vārīties. Kad tie jau gandrīz gatavi, pievieno tomātu sulu vai sablendētus svaigos tomātus. Ja nav pieejamas zaļās pākšu pupiņas, var lietot parastās, bet tad tās pirms vārīšanas vairākas stundas jāizmērcē aukstā ūdenī.

Reklāma
Reklāma

 

Papildus šai zupai var lietot augļus, dārzeņus, kā arī gaļu un zivis, tikai ne visu uzreiz - pakāpeniski mainot piedevas.

 

Pirmā diena: zupa un augļi (izņemot banānus)

Otrā diena: zupa un dārzeņi

Trešā diena: zupa, augļi un dārzeņi, izņemot banānus un kartupeļus

Ceturtā diena: zupa, dārzeņi, augļi, var pievienot 2 banānus un glāzi vājpiena vai kefīra ar samazinātu tauku saturu.

Piektā diena: zupa, 350 gramu vistas krūtiņas bez ādas vai 400 - 500 gramu vārītas, liesas liellopu gaļas, vai zivi un tomātus, cik vien vēlies.

Sestā diena: zupa, liellopu gaļa ar salātiem - no tomātiem, kāpostiem, gurķiem, saldās paprikas zaļā krāsā. Šajā dienā jāiztiek bez augļiem.

Septītā diena: zupa, brūnie, neapstrādāti rīsi bez sviesta, bet ar salātiem.

 

Diētas laikā drīkst dzert tikai ūdeni, tēju vai kafiju bez cukura, kā arī dārzeņu sulu. Diētas ievērošanas laikā pilnībā jāatsakās no jebkāda alkohola lietošanas.

 

Informācija no ārzemju medijos publicētajiem materiāliem.